AGON AG325QZN/EU

AGON AG325QZN/EU: Състезателна скорост в огромен размер

AGON by AOC – една от водещите световни марки за геймърски монитори и ИТ аксесоари – представи следващия си модел от серията монитори за игри AGON 5. 80-сантиметровият (31,5-инчов) AGON AG325QZN/EU разполага с Fast VA панел, предлагащ впечатляваща честота на опресняване от 240 Hz. С високо контрастно съотношение 3000:1, дълбоки черни нюанси, богати цветове и DisplayHDR 400 сертификат, AG325QZN /EU предоставя поразителни визуални ефекти, а бързата му реакция с до 1 милисекунда GtG време за реакция и 0,5 милисекунди MPRT показва, че е създаден за професионалистите и състезателите в гейминга. Благодарение на внушителния си размер, AG325QZN/EU може да се използва в разнообразни ситуации – от големи гейминг станции или специални симулатори до игри в свободното време от удобството на дивана.

Колкото по-голям, толкова по-добре

По принцип FPS играчите от електронните спортове предпочитат дисплеи с по-малък размер (27 инча или дори 24 инча), за да се съсредоточат по-добре върху цялото действие, случващо се наведнъж. Но в разнообразието от жанрове, покриващо електронните спортове и състезателните игри, 32-инчов дисплей е по-удачната инвестиция. Всеки геймър може само да спечели от по-голям размер на дисплея, независимо от жанра – екшън и ролеви (RPG) игри, бойни игри, походови стратегически игри, игри в реално време или симулационни игри. По-големият размер дава ред предимства, като разкрива сложни детайли и потапя играча в действието.

31,5-инчовият дисплей на AG325QZN/EU предлага повече площ на екрана и същевременно запазва обичайното 16:9 съотношение, което прави приспособяването лесно за геймърите. AG325QZN/EU разполага с QHD резолюция (2560×1440) – идеалният баланс от богати, наситени детайли и високи кадрови честоти. В сравнение с 4K, например, съвременните графични процесори могат да постигнат 240 кадъра в секунда при QHD резолюция значително по-лесно в много случаи, което позволява на геймърите да се възползват веднага от високите честоти на опресняване. Благодарение на комбинацията от бърз рефреш и открояваща се резолюция, AG325QZN/EU е геймърски дисплей, който ще служи надеждно на потребителите години наред.

Бързо действие, бърза реакция

Fast VA панелът на AG325QZN/EU предлага бързи времена за преход на пикселите (до 1 милисекунда GtG) и кратко време за светене на пикселите (0,5 милисекунди MPRT), с избор за различни нива на овърдрайв. Така геймърите да могат да настроят фино реакцията на монитора според техния вкус за едно поглъщащо изживяване без призрачни изображения и замъглявания. Поддръжката на Adaptive-Sync гарантира игра без накъсвания и замръзвания и на двете платформи. При мониторите с 60 Hz честота на опресняване потребителят вижда нов кадър на всеки 16 милисекунди. При мониторите с 240 Hz скорост на опресняване като AG325QZN/EU това е намалено до само 4 милисекунди. С толкова кратко време между кадрите геймърите ще се почувстват по-свързани с играта с реална възможност да реагират по-бързо на действията на опонентите си и в крайна сметка да спечелят състезанието.

Многостранен и гъвкав

Големият 31,5-инчов размер на дисплея предоставя изключителна производителност при ежедневните задачи. Голямата площ на екрана дава възможност на потребителите да отварят и работят с множество приложения едновременно. Благодарение на сертификата VESA DisplayHDR 400 с AG325QZN/EU видеоклиповете и игрите са в HDR режим. А с максимална яркост от 400 нита и широки ъгли на видимост (178/178°), мониторът е подходящ и за използване в ярко осветени вътрешни пространства. За повече подреденост, мониторът разполага с 4-портов USB 3.2 хъб, което позволява на потребителите да свързват периферни устройства директно към монитора.

Точно като другите модели от серията AGON 5, AG325QZN/EU се отличава с елегантен, ъгловат дизайн с много тънки рамки и здрава метална стойка. Ергономичната стойка с настройки за наклон (-5/23°), височина (150 mm), въртене (-20/20°) и завъртане (90°) позволява удобна употреба за всеки потребител във всяка ситуация.

AGON AG325QZN/EU се предлага на пазара от март 2023 г. с препоръчителната цена на дребно от производителя от 1133 лв. с ДДС.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.