G-Menu

Поемете контрола с G-Menu на AGON by AOC

G-Menu – Едно приложение за управление на всички монитори и периферни устройства от AGON by AOC

AGON by AOC – една от водещите световни марки за гейминг монитори и ИТ аксесоари – представя G-Menu: обновеният софтуерен пакет за управление на всички периферни устройства с марка AGON by AOC – от монитори и клавиатури до мишки, слушалки и подложки за мишки.

През последните години геймърското портфолио на AGON by AOC, известно със своите награждавани монитори, беше разширено с разнообразие от геймърски мишки, механични клавиатури за игри, подложки за мишки, както и слушалки за геймъри. Геймърските аксесоари на AOC са почитани за тяхната издръжливост, качество, достъпност, спецификации на високо ниво, както и RGB синхронизацията между устройствата, която дава това допълнително специално усещане на геймър-ентусиастите.

Какво представлява?

Този тип всеобхватна игрална екосистема с монитори и многобройни аксесоари естествено доведе до нуждата от софтуер, с който потребителите да контролират и персонализират всички техни настройки наведнъж. За клавиатури и мишки това означава персонализиране на клавишите и бутоните, регулиране на чувствителността като честота на повторение, честота на предаване или DPI ниво; за слушалки това означава управление на аудио настройките, включително съраунд звука. Light FX настройките и синхронизирането на подсветките за монитор, клавиатура, мишка, подложка за мишка и слушалки също могат да се управляват благодарение на G-Menu.

G-Menu

G-Menu сега вече позволява същите опции за настройка като мониторните настройки на екрана само с едно кликване. Мониторите, които включват Light FX от AOC, могат да бъдат персонализирани с RGB подсветка, а най-новата актуализация на G-Menu позволява на потребителите да видят RGB ефектите първо в софтуера и след това да ги активират на устройствата си (монитор, клавиатура и т.н.). G-Menu също позволява синхронизиране на цветовете и темите (Light FX Sync) между различните устройства. Така и мониторът, и аксесоарите като мишки, подложки за мишки и клавиатури могат да имат еднаква RGB подсветка и едни и същи цветове.

Потребителски профили в G-Menu

В днешно време геймърите се възхищават от своите герои в гейминга и искат да вървят по техните стъпки. Геймърите купуват периферни устройства и аксесоари въз основа на вдъхновенията от техния любим стриймър или спортист в електронните спортове. С G-Menu играчите могат да създават, запазват и дори да споделят нови потребителски профили за различни жанрове/игри. В секцията „Discover“ на G-Menu могат да се видят описанията, както и съвместимите продукти за определен потребителски профил, които след това потребителят да копира на собствените си устройства. С едно кликване в G-Menu геймърите вече могат да имат същите настройки като на идола им от геймърската общност, например DPI настройки за мишка или настройки за цвят и реакция на монитор.

Новото G-Menu позволява много възможности за персонализация:

При мишките и клавиатурите има голяма степен на свобода за задаване на различни функции на бутоните и клавишите. Това позволява на потребителите да възлагат задачи като отваряне на мултимедиен плейър и пускане/пауза на песента или задачи, свързани с интернет браузъри като опресняване на страница, отваряне на началната страница, търсене и други. Освен това основни функции на операционната система като изрязване/копиране/поставяне или отваряне/запазване на документи също могат да бъдат зададени на определени клавиши или бутони. Този вид задълбочена персонализация може наистина да бъде полезен и ефективен, независимо дали по време на игри или за ежедневни задачи.

Управлението на макроси е изключително важно в определени игри, където действието се случва толкова бързо, че геймърът трябва да натисне няколко клавиша или бутона едновременно. Тук влизат в действие макросите. Дори ако играта или приложението не ги поддържа, благодарение на G-Menu потребителите могат да създават и управляват макроси – което означава, че те са активирани само в определена игра.

Новият софтуерен пакет G-Menu е достъпен за изтегляне тук: https://eu.aoc.com/gaming/gmenu

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.