Acronis Cyber Foundation Program

Програмата Acronis Cyber Foundation и GoDaddy Pro завършиха изграждането на училища в Сиера Леоне и Гватемала

Водещата компания за киберзащита Acronis, с подкрепата на GoDaddy Pro, осигурява подобрена инфраструктура и безгранични образователни възможности за над 645 ученици в пренебрегнати общности

Програмата Acronis Cyber Foundation има честта да обяви завършването на изграждането на две нови училища – в Сиера Леоне и в Гватемала. В партньорство с GoDaddy Inc. – компанията, която помага на предприемачите да успяват – двата строителни проекта се вписват в мисията на Програмата да помага и да дава нови възможности на децата чрез модерна образователна инфраструктура и образователна среда.

Кои са училищата в програмата Acronis Cyber Foundation

Средно училище „Барбара“ в Сиера Леоне беше завършено през септември 2022 г. Проектът включва изграждането на три отделни сгради, проектирани да осигуряват изобилие от естествена светлина и чист въздух. Училището се намира в махалата Барбара в областта Порт Локо на Сиера Леоне. Това е земеделски регион, където повечето семейства имат доход от средно под 2 долара дневно. Строен с устойчиви материали, достъпни в непосредствена близост – включително бамбук и тухлена зидария – градежът започна през декември 2021 г. съвместно с НПО-партньора Forikolo. Очаква се в новата сграда да учат 120 деца. Училището интегрира удобства в подкрепа на учениците в неравностойно положение, хигиенна зала за момичетата, както и постоянно подсигуряване на безплатни хигиенни продукти.

“Тези строителни проекти нямаше да бъдат възможни без постоянните усилия на Програмата Acronis Cyber Foundation и изключителната щедрост на GoDaddy Pro,” каза Патрик Пулвермюлер, CEO на Acronis. “Ние работим с десетки хиляди партньори по света и в рамките на последните пет години успешно и много положително сме повлияли на живота на хиляди деца – съвместно с нашите партньори и благодарение на решителността, заложена в Програмата. Ние сме безкрайно благодарни на нашите партньори, които се присъединиха към мисията ни да помагаме на хората в пренебрегнатите общности“.

Училището в Гватемала

През 2019 година Програмата Acronis Cyber Foundation, Cloudfest и НПО партньорът Esperanza e.V. построиха пет нови класни стаи за разширяване на съществуващото училище Официално градско смесено училище Сан Антонио в Гватемала. Преди намесата на програмата всички 525 ученици в училището споделяха общо 10 класни стаи. Това водеше до значително препълване на помещенията. GoDaddy Pro се присъедини към инициативата през 2021 г. и помогна за финансирането на най-новия строителен проект, който включва препроектиране и разширяване на три класни стаи в съществуващата сграда, четири допълнителни класни стаи и подходящо стълбище. Следващата цел за училището в Сан Антонио в Гватемала ще бъде изграждането на модерен компютърен кабинет, който ще позволи на учениците да оптимизират образователните ресурси.

“Тези проекти са в съзвучие с мисията на GoDaddy за осигуряване на равен достъп на всички до всякакви възможности. Успешното завършване на проектите осигурява на местните общности образователни ресурси, от които те се нуждаят и които заслужават,“ каза Пол Биндел, президент на GoDaddy Partners. “Ние се гордеем, че нашите усилия в тази посока и партньорството ни с Acronis дадоха тласък напред за тези местни общности и осигуриха на тези ученици шанс за модерно формално образование “.

Повече за Програмата Acronis Cyber Foundation Program

Основана през 2018 г., Програмата Acronis Cyber Foundation Program е посветена изключително на образованието чрез финансиране на построяването на училища и осигуряването на обучения за ИТ умения в общности по цял свят. В допълнение към изграждането на 18 училища и 7 компютърни кабинета, Програмата е ангажирана и с образователни проекти, в които участват над 19 000 души по цял свят, обхванати от програмите за ИТ умения на Acronis. Тя е осигурила хуманитарна помощ за над 5000 души в пренебрегнати общности.

Програмата Acronis Cyber Foundation се фокусира върху партньорството с други организации за постигането на положителна промяна. Acronis кани всички бизнеси, големи и малки, да се включат в съвместните проекти. На партньорите, които искат да развият свои собствени проекти в помощ на местни общности, Програмата също може да помогне с подкрепа за различни инициативи.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.