Honda Civic Type R отново рекордьор на Нюрбургринг

Honda Civic Type R продължава да жъне успехи и с новото си поколение. Горещият хечбек за пореден път завоюва титлата за най-бърз автомобил с предно предаване в света на прословутата 20,8-километрова писта „Нюрбургринг-Нордшлайфе“. На 24 март членове на развойния екип на модела постигнаха времето от 7 минути 44:881 сек. на „Зеления ад“, въпреки увеличената му през 2019 г. дължина.

Двигателят на Honda Civic Type R е 2,0-литров, 4-цилиндров, с турбокомпресор и развива максимална мощност от 329 к.с., а максималният въртящ момент е 420 Нм. Куплиран е с обновена 6-степенна механична предавателна кутия. Автомобилът спринтира от 0 до 100 км/ч за 5,4 сек и постига максимална скорост от 275 км/ч.

Honda Civic Type R

Новият изключително аеродинамичен дизайн на екстериора също допринася за рекордното време на обиколката. Наклонът на високия заден спойлер и елементите под пода генерират завидна притискаща към пътя сила.

Удължената с 35 мм спрямо предишното поколение на Type R колесна база и задното многоточково окачване са комбинирани с изключително широка задна следа, за да бъде подобрена стабилността при звой, като всичко това е усъвършенствано с многократни тестове на германските магистрали и на „Нюрбургринг“.

“Civic Type R бе разработен с идеята за ‘Ultimate Sport 2.0’, за да се получи върхов спортен модел с предно предаване, предизвикващ увереност и въодушевление в сърцата на шофьорите“, споделя Хидеки Какинума, главен ръководител на проекта Civic Type R. “Шест години след предишното поколение постигнахме нови измерения в еволюцията на Type R и вложената в него страст. Надяваме се, че онези, които вече притежават последното издание на Civic Type R, както и тези, които се надяват скоро да станат собственици на такъв, наистина ще го оценят и обикнат“, заключава той.

Споделете с нас Вашите коментари и впечатления в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.