Illidan, Deathwing, The Lich King

Героите от World of Warcraft – Illidan , Lich King и Deathwing

Част номер три от нашата поредица за героите от World of Warcraft. Днес ще четете за главнте босове от първите три експанжъна на играта – Illidan Stormrage, The Lich King и Deathwing. Ако сте пропуснали някоя от миналите части на нашата рубрика, можете да ги видите тук и тук.

Историята на Illidan Stormrage

You are not prepared !

Той е създателят на Demon Hunter-ите и първият от тях. Иконичните му мечове бяха мечта за всеки роуг във втория експанжън на играта. Ние ги взимахме от него, а той ги взел от демоничен лорд, чието име не помним. Illidan е Night Elf, роден преди The war of The Ancients. Когато Легионът за първи път нахлул в Azeroth, жаден за сила и власт, Illidan сключил пакт с водача на Легиона. Обещанието било да се намери сигурен вход към Azeroth.

За целта той използвал артефакт, наречен Demon soul и енергията от The Well of Eternity. Близнакът на IllidanMalfurion  дал всичко от себе си да предотврати това, но в крайна сметка не успял да го направи без асистенцията на брат си.

След като възстановили разрушения Well of Eternity, Illidan е прокуден и затворен, като е смятан за предател и изменник. Той бива освободен хиляди години след това – при началото на The War of the Ancients, а след края ѝ отново е затворен. По време на третата война, Tyrande Whisperwind освободила предателя, с надеждата той да помогне за изгонването на Легиона от Azeroth. Героят се бил за свободата на хората си, но след това ги предал отново. Той се обърнал на страната на тъмнината и станал демон, заради което бил прокуден от брат си Malfurion.

Вече два пъти осъжданият предател отишъл на единственото място, където бил добре дошъл – The Burning Legion. Господарите му го изпратили да убие The Lich King, който се освободил от тяхна власт, но Illidan се провалил. За да се предпази от отмъщението на Легиона, Illidan се скрил в разрушения Outland. По-късно той създал армия по своя собствен образ – The Demon Hunter Illidari. С помощта на войската си, той най-накрая бил способен да победи Легиона.

Преди да успее да го направи обаче, Stormrage е повален от Ордата и Алиансът. Тялото му е занесено в Azeroth и поставено на сигурно място. Смята се, че въпреки загубата на Illidan, той все още живее в душите на своята демонична армия, която ще довърши започнатото на всяка цена…
Illidan - WoW

Историята на Arthas – The Lich King

Rise and serve your king!

Принц Arthas Menethil е роден четири години преди старта на Първата война. Младият Arthas израства във време, в което родината му е изпълнена с война и смърт. Като дете той се сприятелява с Varian Wrynn. По-късно е трениран от Muradin Bronzebeard, който е брат на краля на джуджетата – Magni.

Arthas става част от The Knights of the Silver Hand когато е на 19, а церемонията по приемането му се състои в The Cathedral of Light в Stormwind. За първи път се среща с оркския гладиатор Thrall в Durnholde. Бъдещият господар на злото има една психическа травма – смъртта на любимата му кобила, в следствие на безразсъдното му яздене.

Проблемите започнали да се появяват в спокойното кралство Lordaeron, в което Arthas бил принц. Пленени орки започнали да бягат от затворите си и се носели новини за зараза, която върлувала на север. Arthas и Uther the Lightbringer били изпратени в Strahnbrad да защитят града от атаките на Ордата. Младият принц победил черния дракон Searinox, за да вземе сърцето му и да го предаде на джуджето Feranor Stealtoe, за да бъде създадена Orb of fire. Arthas използвал магическата сфера, за да победи Орките и водача на клана Blackrock, който водел битките на Ордата.

Години по-късно, когато принцът бил отново в същия град, за да го защити от немъртвите слуги на The Lich King, нещо се случило. Демонът Mal`Ganis бил изпратен в града, за да прибере душите на жителите му. Arthas започнал да убива жителите един по един, за да не може Mal`Ganis да ги вземе. Когато двамата се срещнали, след като нямало останали живи граждани, демонът се измъкнал, като казал на принца, че ще се видят в Northrend. Тогава Arthas запалил града. Неспособността му да спре заразата го изпратила на самотно пътешествие към Northrend в търсене на отмъщение, а огънят в Strahnbard гори и до този ден.

Артас и войниците му били в търсене на меча Frostmourne в Drak`Taron Keep. Когато пристигнали, Mal`Ganis се явил на Arthas и предсказал смъртта му. Принцът отишъл да търси меча, заедно със своя ментор Muradin, оставяйки капитана на армията си да пази лагера. Използвайки древен вход, двамата приятели и малка група войници отишли до мястото, където бил мечът.

Скоро били изправени срещу Пазителя, който забранил на групата да влезе, за тяхно добро. Arthas собственоръчно го убил и влязъл, заедно с Muradin, на собствена отговорност. Dwarf-ът прочел предупреждение, че мечът е прокълнат и веднага подканил Arthas да си тръгва. Това не спряло принца и той освободил оръжието. В този момент леден къс обхванал Muradin, а Arthas го оставил да умре в мъки.

Когато принцът се върнал в лагера, убил Mal`Ganis и изоставил хората си. Последните думи на демона били, че сега гласът, който Arthas чува в главата си, е този на  The Lich King.

Кралството на Stormwind ликувало, че неговият шампион се завърнал. Когато Arthas влязъл при баща си, кралят бил облекчен, че тронът вече не е негов и ще може да предаде властта на сина си. Принцът се приближил до баща си и пронизал сърцето му с прокълнатия меч.

Артас

Историята на Deathwing the Destroyer

 …And all will burn beneath the shadow of my wings…

Deathwing разрушителят е един от петте Dragon Aspects. Преди хиляди готини, когато Титаните управлявали света, Deathwing се обърнал срещу сеподобните си, по време на The War of the Ancients, защотo The Old Gods го докарали до лудост. Сред смъртните името му се произнасяло само в шепот и със страх.

Черният дракон се намесил във Втората война, присвоявайки си облика на Лорд Daval Prestor, с целта да унищожи Алианса. Deathwing успял да превърне най-големия си враг – Alexstrasza, в роб на Ордата, с която фракция по-късно се съюзил. Драконът паднал победен от другите членове на The Dragon Aspects през Втората война.

Много вярват, че той бил мъртъв, но събитията от Cataclysm ни показват обратното. Пробуждайки се, той нанася на континентите перманентни щети, наречени „The Shattering“ . Светът продължава да се деформира, когато Deathwing прелетява над него, за да покаже мощта си. Той е финалният бос в райда The Dragon Soul.

Най-честата атака на Deathwing е лавата, която освен, че използва в битка, оставя и в пукнатините в земята. Той има способността да си набавя сили от вулкани.

В последната му битка срещу другите Dragon Aspects, ударът, който довършва Черния, е нанесен от Орския гладиатор Трал, който използва силата на The Dragon Soul.

Дедуинг

В следващата част на поредицата ще ви разкажем историята на първия по рода си Орк, който сменя своя клас и увладява тъмната магия the felGul`Dan. Следете страницата на Technology.bg, за да получите още полезна информация от света на гейминга, и не забравяйте да изкритикувате автора в коментарите. Споко – той носи на бой!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?