Arthas - World of Warcraft

Героите на World of Warcraft – Ордата

И след като сме тръгнали да ви зарибяваме по „World of Warcraft“ – ето и първата част от новата ни поредица за героите от WoW. В рубриката ще ви покажем възможностите, които играта предоставя. Също ще говорим за силните и слабите страни на всички герои, фракции, босове и прочие. Абе, общо взето – ще разнищим цялата тема. Започваме с историята на първата от двете основни фракции – Ордата.

История

След загубата на Втората война между фракциите, тъмната сила, която обзела Ордата, била прокудена. Това позволило на Трал да освободи своя народ от контрола на Пламтящия Легион. По време на събитията от Третата война, Трал създал връзка с водача на таурените – Керин Блъдхуф и водача на троловете – Вол`Джин.

Заради общи интереси, както и една и съща цел, връзката между трите раси станала по-силна. Заедно трите народа се установили и направили дом за хората си в Калимдор. Оттогава в Ордата били приети и две други далечни връзки на Орките – немъртвите и кървавите елфи.

От Ордата живеят в страна, която общо взето ги мрази. Членовете на фракцията са общоприети за налудничави и контролирани същества. Алиансът никога не успява да прости на Орките за действията им по време на властта на Пламтящия Легион. Троловете и таурените проявили милост към създателите на Ордата, за което са мразени. Един от интересните факти в историята на играта е, че всеки лидер на армия на Ордата е имал свой съюзник от вражеската фракция по време на война.

Това е само малка и обобщена част от историята на първата фракция.

Ордата

Членове на Ордата и повече история за тях

Орки

Орките от Драенор живеели като спокойно общество в Награнд заедно с драенейските бегълци. Присъствието на сините великани обаче не останало незабелязано от Пламтящия легион. След като изследвал света, в който живеят Орките, демоничният лорд Кил`джейдън подмамил могъщия орк-шаман Нерзул, който трябвало да му помогне в унищожаването на оркското общество.

Демонът убедил Нерзул, че драенеите кроят конспирация срещу орките. В замяна за помощта си, Пламтящият легион обещал на орките да им предостави силите, които са им нужни за завладяване на всяка пожелана територия и унищожение на драенеите. За целта бъдещите създатели на Ордата трябвало да пият от кръвта на Манорот Разрушителя – могъщ лидер от Пламтящия Легион. Гром Хелскрийм бил един от първите, които отпили от коварната отвара, което убедило подобните му да го последват, а това ги поставило под „Кървавото проклятие“.

Орки - Ордата

Тролове

По време на властването на трола Сен’джин, кланът Даркспиър загърбил принципите си и се бил рамо до рамо с Ордата срещу алиансите, които нападали домовете им. Във войната Сенджин бил убит и лидерството на клана било поето от сина му – Вол’джин.

В името на храбрия трол, който дал живота си за свободата на Ордата, Трал – владетелят на Орките, приел троловете като свои и ги приютил в дома на Ордата – Оргримар. Вещерският доктор Залазан обаче предал своите хора и ги поробил, като принудил клана Даркспиър да се бие за новия си дом.

След победата на Ордата срещу Ледения крал в Нортренд, Вол’джин намерил съюзници и постигнал победата за троловете.

Когато оркът Гарош бил провъзгласен за командир, той показал непоносимостта си към клана Даркспиър, заради което много тролове изоставили оркската столица Оргримар. Гарош бил наказан за престъпленията си срещу Ордата и Трал провъзгласил Вол’джин за новия командир. Оттогава троловете заслужено обитават своя дом в лицето на Оргримар.

Тролове - Ордата

 Таурени

По време на събитията от Третата война между фракциите, тауренският владетел Каирн Блъдхуф се сприятелил с орките, които били изпратени да проучат Калимдор. След създаване на приятелска връзка с командир Трал, Каирн и кланът му създали своя нов дом в МългорТъндър Блъф. Заради дълга си към oрките, таурените се присъединили към битката в планината Хиджал, за да защитят земите си от демоните на Пламтящия легион.

Дълги години таурените живели спокойно в земите на Мългор, но това се променило с провъзгласяването на Гарош Хелскрийм за командир. Каирн смятал, че той ще доведе Ордата до крах, затова го предизвикал на дуел. Магата Гримтотем, тауренска шаманка, отровила острието на Гарош, давайки му сигурна победа в дуела. Поразен от подлата хитрост, Каирн паднал парализиран.

Последователите на на Магата нападнали Тъндър Блъф в опит да го унищожат. Синът на Каирн – Бейн, успял да извърши своята контраатака и да завоюва обратно тауренската столица, след което прокудил Магата и всеки, който приемал възгледите ѝ за правилни. Въпреки смъртоносния дуел между Гарош и Каирн, Бейн не изоставил Ордата. Той поел с храброст лидерската тауренска мантия и създал дом за всеки таурен в земите на Счупените Острови.

Таурени - Ордата

Немъртви

По време на Третата война, шепа немъртви се освободили от волята на налудничавия си господар – Кралят Лич. Свободата изглеждала приятна, но скоро човекоподобните започнали да се измъчват от мисълта за ужасите, които са извършили под властта на бившия си владетел. Тези, които не полудели, трябвало да се изправят пред суровата истина – Азерот страдал заради техните действия.

В най-тъмния си период, немъртвите били управлявани от Силванас Уиндрънър – генерал на Куел Талас, която също като тях се освободила от властта на Краля Лич. Под властта на новата кралица, независимите немъртви, или още наречени „Забравените“, те създали своя дом под останките на ЛордеронЪндърсити.

За нейни собствени облаги, Силванас изпратила немъртви в Калимдор, за да намери съюзници на народа си. Генералът на таурените видял потенциал в немъртвите. Той споделил вижданията си с оркския командир Трал и го убедил да приеме Забравените като приятели. Расата немъртви по-късно допринесла за победата над Краля Лич.

Висшата немъртва аптекарка Путрес предала Забравените и освободила смъртоносна зараза. Друг предател е Страховитият Лорд Вариматрас, който нападнал Силванас и я поразил почти смъртоносно. Контраатаката на немъртвите била успешна и двамата, изменили расата си, били убити, а сторените злини – възстановени. Войната събудила подозрения сред владетелите на Ордата, които вече не били сигурни дали Силванас е способна да управлява.

Лоялността на немъртвите била доказана, когато Силванас допринесла за освобождаването на Оргримар от деспотичното управление на Комадир Гарош Хелскрийм.

Немъртви - Ордата

Кървави елфи

По време на събитията от Третата война, расата на Кървавите елфи била почти изчезнала от земите на Азерот. Начело с мъртвия рицар Артас, армия от немъртви нахлула в Куел Талас, убивайки почти деветдесет процента от населението на кралството. Артас използвал мистичния Слънчев кладенец, за да възкреси падналия лич Кел Тузад.

Страхувайки се от изтребването на расата му, принц Каел’Тас от клана Сънстрайдър събрал малка армия от елфите на Куел Талас и предотвратил предстоящия апокалипсис. Тъмната енергия на Слънчевия кладенец обаче бавно и мъчително убила елфите, дръзнали да се изправят срещу нея.

Принцът на елфите отчаяно търсил помощ за хората си, затова заминал за далечната земя Аутленд в търсене на съюзници. Там той намерил приятел в лицето на Илидан Стормрейдж, който го уверил, че ще намери лек за проклятието на хората му.

Каел’Тас обещал на хората си, че ще се върне и ще ги поведе към Рая. Времето обаче показало, че думите му са напразно казани. В Аутленд принцът променил решението си под влиянието на демоничната есенция на Пламтящия легион.

Изпълнявайки командите на новия си господар, Каел’Тас се върнал в Азерот, надявайки се да използва енергията на Слънчевия кладенец, за да помогне на Кил’джейдън да владее над всички земи. Принцът на елфите бил убит преди планът му да бъде изпълнен.

След загубата на Кил’джейдън, драенейски пророк на име Велен пречистил енергията на Слънчевия кладенец, превръщайки я в свята. Вдъхновена от тази промяна, расата на кървавите елфи навлязла в нова ера.

Кървави Елфи - Ордата

Това бяха кратки и обобщени истории на петте главни раси от фракцията на Ордата. Скоро ще се запознаем и с историята на Алианса, след което започваме и с босовете. Следете нашата рубрика, за да научите повече за играта и героите в нея и не забравяйте да изкажете своето мнение в коментарите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?