For The Alliance

Героите на World of Warcraft – Алиансът

Втората част на нашата рубрика за героите от World of Warcraft е факт! Ще се запознаем с историите на главните раси от втората фракция – Алиансът. Ако случайно сте пропуснали първата част от нашата поредица по темата – можете да я видите тук.

Алиансът накратко

Съвременният Алианс е наследник на „Алиансът от Лордерон“. След падението на human-ите в Първата война, Крал Terenas Menethil събрал съюзници от седемте кралства, за да победи Ордата. Така били положени основите на фракцията, която познаваме днес. По-късно другите раси на Azeroth се присъединили към Алианса. Заедно с dwarf-овете от клана Wildhammer, gnom-ите от Gnomeregan и elf-ите от Quel`Thalas, Алиансът извоювал своята победа във войната,а земите на Azeroth били освободени от оркската инвазия. Победата в първата война се счита за най-голямата военна победа на фракцията.

Алиансът на Лордаерон

Третата война е най-голямата загуба, която Алиансът преживява. Повечето представители на human-ите и elf-ите били убити от слугите на предателя Arthas, като едно от седемте кралства – Lordaeron, било превзето. Под командването на Grand Marshal Garithos, малкото останали войни на кралството успели да си върнат Dalaran. С помощта на blood elf-ите, Алиансът прогонил слугите на The Lich King в Silverpine Fоrest.

Warian Wrynn

По същото време военни сили, изпратени от Stormwind и Ironforge, успели да прогонят The Scourge от Alterac Mountains. След победата там, Garithos решил да вземе своите войни и да си върне Lordaeron. Той и неговите войници не се завърнали, а Stormwind и Ironforge отказали да изпратят помощ.

Вместо да изпратят своите военни сили на самоубийствена мисия, те предложили подслон за бeгълците от Lordaeron. Jaina Proudmoore повела други оцелели след нападенията в Kalimdor. След като се установили там, те поканили night elf-ите да се присъединят към Алиансът. Съюзявайки се с Ордата, те успели да победят The Burning Legion и да спасят Azeroth. След това Jaina съюзила хората си със Stormwind и оцелелите от Lordaeron, а night elf-ите се присъединили към Алиансa за постоянно.

Jaina_Proudmoore

История на петте главни раси на Алианса

Humans

Human-ите са една от най-младите раси в света на Warcraft.

След векове на спокойствие, независимите градове на Аратор се разделили на седем кралства на Алианса:

  • Arathor, по-късно познат като Stromgarde
  • Alterac
  • Azeroth, по-късно познат като Stormwind
  • Dalaran
  • Gilneas
  • Kul Tiras
  • Lordaeron

Орките на Ордата нахлули в Stormwind и оставили само разруха след себе си. Оцелелите граждани, заедно с принц Varian Wrynn, потърсили помощ в Lordaeron. Владетелите на седемте кралства решили да обединят силите си за един последен път, под името „Алиансът на Лордерон“. Заедно, те успели да победят Ордата, но мирът бил временен…

Gilneas и Stromgarde изтеглили кралствата си от силите на Алианса, след което дошла зараза, която превърнала хиляди умрели в undead роби на The Lich King. Принцът на Lordaeron – Arthas Menethril, бил манипулиран от злия владетел на Icecrown Citadel, който го убедил да убие собствения си баща. Arthas поел на пътешествие към Northrend. Там той се събрал с господаря си, а по-късно станал следващият Lich King. През следващите години той останал в Northrend, където събирал армиите си от death knight-ове. Повече за историята на Arthas ще научите в следващата статия от поредицата.

Преди да успее да освободи събраната сила обаче, участници и от двете фракции организирали няколко атаки на Icecrown, което довело до падението на новия Lich King. Кралството на Stormwind се превърнало в най-голямата сила на Алианса.

Хората - Алиансите

Night Elves

По време на лидерството на Tyrande Whisperwind и Malfurion Stormrage имало мирна цивилизация. Магическото присъствие обаче не останало незабеляано и The Burning Legion нападнал Azeroth.

Спокойствието на night elf-ите било нарушено, когато Легионът и ужасяващата му Scourge армия започнали нова инвазия в Azeroth – конфликтът, познат като Третата война. Night elf-ите се били рамо до рамо с Ордата и Алиансa, за да победят натрапниците, но победата била възможна само по един начин. Експлозия, която нарушила целостта на The World Tree. То давало безсмъртие и здраве на night elf-ите.

Въпреки предупрежденията на Malfurion, друиди направили ново дърво с надеждата да върнат на night elf-ите способността да живеят вечно. Дървото обаче било заразено от зло заболяване, наречено The Emerald Nightmare. Расата все още прави опити да си върне способността за вечен живот.

Нощни елфи - Алиансите

Gnoms

Те са известни със своята сръчност и способност. Гномската история разказва, че по време на събитията от Втората война много от големите инженери от расата работили по футуристични изобретения, които да подпомогнат Алианса. Сегашните разработки разкриват, че гномите са използвали титаний, за да построят механични помощници, след което са използвали The Curse of Flesh върху тях.

Dwarf-овете били впечатлени от интелекта и бързината на по-малкия вид, затова помогнали на gnom-ите да построят собствен град в подножието на Dun Morogh, в близост до тяхната столица Ironforge. Използвайки функциите на футуристичния си нов град, расата помагала на Алиансa с големи количества оръжия и амуниции, както и средства за придвижване.

Когато The Burning Legion организирал инвазия по време на Третата война, gnom-ите отказали да изпратят каквато и да е помощ на Алиансa. Чак след края на войната, останалите раси разбрали причината за отказа. Древна заплаха се издигнала, за да унищожи Gnomeregan. Знаейки, че първи приоритет на Алиансa е да победи демоните от Легиона, gnom-ите решили да се изправят сами, за да защитят това, което обичат. Те се били смело, за да спасят града си, но той бил превзет.

Повечето представители на гномската раса били убити, когато Gnomeregan паднал – около 80%. Малкото оцелели създали нов дом – New Tinkertown, където се установили, за да укрепят силите си и да излекуват раните си. Те все още се подготвят за връщането си в Gnomeregan.

Гноми - Алиансите

Dwarves

Дълги години три основни клана от тази раса живели обединено в своята столица – Ironforge, под властта на крал Modimus Anvilmar. Когато Негово Височество починал, започнало напрежение между клановете, което завършило с война за престола. Така започнала Войната на Трите Чука, а конфликтът се водил дълги години. Владетелят на клана Bronzebeard използвал тази война, за да открадне властта над Ironforge.

Земите на dwarf-овете били опустошени. Серия от зeмни трусове отворили земята около Ironforge, което отнело живота на много невинни представители на расата. За да намери отговори, Крал Magni извършил древен ритуал, с който да комуникира със земята. Церемонията обаче имала неочакван край – Magni се превърнал в диамантена статуя.

Дъщерята на краля, която се омъжила за член на презирания клан на джуджетата Dark Iron, провъзгласила сина си за законен крал на града и затворила портите му. После се намесил кралят на human-ите – Varian Wrynn, заедно със сина си – принц Anduin. Техните действия предотвратили още една гражданска война между джуджетата. С помощта на Varian контролът на Ironforge бил разделен по равно между трите клана.

Джуджета - Алиансите

Draenei

Velen – спасителят на кървавите елфи, имал видение. Той видял своята раса, трансформирана в демони – членове на Легиона и част от уголемяваща се армия, създадена от зло, за което не се говори. Velen избягал от Argus заедно с група драенеи.

Kil`Jaeden, ядосан от това, че драенеите са напуснали Argus и са отказали офертата на Sargeras, повел армиите на Легиона в преследване на неговите бивши съюзници. Драенеите обаче избегнали ловците и намерили отдалечен свят, който нарекли Draenor. Там те създали своето общество и расата им живяла спокойно известно време.

Водачът на The Burning Legion намерил Draenor и го нападнал с армията си от хипнотизирани орки от Ордата. Заслепени от ярост, oрките убили повечето драенеи, което принудило оцелелите да продължат живота си, криейки се. След като били изложени на демоничните магии на оркските warlocks, драенеите мутирали физически в същества, които познаваме като Krokul. Години по-късно шаманът Ner`Zhul отворил портал към Draenor, като в резултат енергията унищожила умиращия свят на драенеите.

Това, което останало от Draenor по-късно, било наречено Outland и се превърнало в бойно поле на Легиона и други общества, които искали да властват над полуунищожената земя. За да избягат от хаоса, Velen и част от неговите последователи се установили в Exodar, където били под закрилата Алианса.

Драенеи - Алиансите

Това бяха кратки и обобщени истории на петте главни раси от фракцията на Алианса. Следете нашата рубрика, за да научите повече за World of Warcraft и всичко, свързано с поредицата. Също не забравяйте да ни споделите своето мнение в коментарите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?