Начало / Технологии / Хардуер / Финалният дизайн на камерата Light L16 с 16 лещи
Light L16 - основно изображение

Финалният дизайн на камерата Light L16 с 16 лещи

Light L16 е устройство, което предлага DSLR качество и вмества 16 камери в едно тяло. Датата за стъпване на пазара наближава и днес можем да видим финализираните планове за външния вид на 52-мегапикселовата камера. Всъщност тя се доближава значително много до това, което видяхме като прототип през 2015 г. Основната разлика е в това, как са разположени различните лещи, както и в повечето място, предвидено за светкавица.

Какво точно представлява Light L16?

Засега нямаме пълна картина на всички страни на камерата. Липсват данни за това, какви са бутоните и къде са разположени USB портовете. За цената си Light L16 би трябвало да ни даде, меко казано, невероятни снимки. Все пак това ще бъде първата подобна камера и е възможно да постави началото на подобен сегмент от пазара на фотоапарати.

Снимка на Light L16

Системата за лазерния фокус е преместена, за да направи място за обновената светкавица, която също е с променено местоположение спрямо първоначалната ѝ позиция.

Снимка на Light L16

Също така можем да видим, че камерата използва шест 150-милиметрови f/2.4 лещи, пет 70-милиметрови f/2 лещи и пет 28-милиметрови f/2 лещи с широк ъгъл.

Снимка на Light L16

Ръкохватката, изглежда, е плоска, вместо леко издадена, както беше първоначално.

 

Кога и колко ще ни струва?

Обявената цена на Light L16 е 1699 щатски долара, което прави малко над 100 долара за леща. Това никак не е зле, ако устройството успее да ни даде качеството на 16 отделни камери. Датата за стъпване на пазара е обявена за 14 юли тази година, като това се отнася за всички клиенти, които имат предварителни поръчки. Засега компанията не приема повече поръчки, но се очаква да поднови кампанията към края на годината.

Техническите данни за камерата може да видите на официалния уебсайт на производителя.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.