електронни спортове

България изпраща национален отбор по електронни спортове на Световното първенство в Бали

България ще изпрати представители на 14-тото Световно първенство по електронни спортове, организирано от Международната федерация IESF. Тази година събитието ще се проведе в Бали, Индонезия от 1 до 12 декември и ще приеме играчи от 123 държави, които ще се борят за награден фонд от 500 000 щатски долара.

Представянето на националния отбор по електронни спортове

На официална пресконференция на Българска национална федерация по електронни спортове, провела се на 19.11.2022 г. в спортен бар „Академията“-Дианабад, гр. София, бяха представени националния отбор и националните екипи, както и спонсорите и партньорите на отбора – първите компании, доверили се на идеята на БНФЕС да организира и подпомага развитието на професионалните електронни спортове у нас, създавайки екосистема по примера на традиционните спортове.

В рамките на събитието бе награден и шампиона на наскоро проведения турнир по eFootball Sesame Super League 2022 – Тони Тонев, който получи чисто нова конзола PlayStation 5, а всички присъстващи национали получиха геймърски слушалки с бранда LEGION by Lenovo.

Кои са играчите?

Тази година България изпраща играчи в три дисциплини: Counter-Strike: Global Offensive, DotA 2 и eFootball. Съставите изглеждат така:

CS:GO

електронни спортове

Камен „bubble“ Костадинов (кап.)

Симеон „dream3r“ Ганев

Благой „Oxygen“ Димитров

Дейвид „h4rn“ Бенчев

Християн „REDS7AR“ Пиронков

DotA 2

електронни спортове

Симеон „failetz“ Станков (кап.)

Божидар „bzm“ Богданов

Стоян „lil pleb“ Костов

Ивайло „Mastermind“ Петков

Иван „La Joya“ Генов

eFootball

електронни спортове

Георги „MD Games Fikosa“ Фиков

Жребият за груповата фаза във всички дисциплини не е лек, но играчите споделиха, че са оптимистично настроени относно представянето си.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.