Star Wars Battlefront II

Star Wars Battlefront II сагата продължава

Продължаваме с интерес да следим всички неща, които се случват около Star Wars Battlefront II и EA. Преди месец стартирахме дискусия около lootbox-овете. Няколко дни по-късно продължихме с една черна прогноза за това как EA виждат бъдещето на гейминга. Преди две седмици публикувахме статия фокусирана върху отговора на EA относно всичките обвинения. В нея изразихме спектицизма си относно искреността на CEO-то на EA, както и желанието им да се справят с проблемите. Въпреки това изглежда Electronic Arts не си взеха поука и скандалът продължи да се разраства, както отбелязахме по-рано през седмицата.  Дори акциите на EA започнаха да „падат“!

Reddit AMA за Star Wars Battlefront II

На 16-ти Ноември Electronic Arts и DICE участваха в Reddit AMA и отговаряха на въпроси от феновете относно играта. Те развиха тезата си около три основни точки: 1. Те (EA и DICE) са нещастни заради негативната обратна връзка, тъй като били направили страхотна и забавна игра; 2. Те са наясно с проблемите, свързани с микротранзакциите и как играчите могат да прогресират докато играя играта, и ще(ли) да ги оправят; 3. Не смятат да премахнат лимита за кредити, които могат да бъдат спечели от Arcade Mode, тъй като това щяло да наклони играта в полза на играчите, grind-ващи в него. Целият Reddit AMA може да намерите тук. Припомняме, че „оправданията“ на EA относно прогресията в играта се превърнаха в най-негативно оценения пост в историята на Reddit.

Reddit Star Wars Battlefront II

Комисията за залагания и хазарт на Белгия ще разследва lootbox-овете в Star Wars Battlefront II и Overwatch

В официално съобщение от 16-ти Ноември институцията обяви, че започва разследване относно възможността в тези игри да има хазарт. Както обявихме преди месец, същата комисия във Великобритания се самосезира след петиция от множество геймъри. Основната теза е, че въпросните lootbox-ове представляват хазартни игри. Тематиката продължава да е все така актуална, тъй като Star Wars Battlefront II и Overwatch далеч не са единствените игри, в които lootbox-овете присъстват. Други такива заглавия са
Heroes of the Storm, Shadow of War, CS:GO и други. По неофициална информация в Холандия също се готви подобно разследване от тяхната комисия за залагания и хазарт.

Lootbox Overwatch

EA и DICE премахват микротранзакциите в Star Wars Battlefront II

В отчаян опит да спрат лавината от негативни коментари в интернет, EA и DICE решиха да премахнат всички микротранзакции от играта, временно. Сякаш не могат да разберат, че основният проблем на играта далеч не са само lootbox-овете и микротранзакциите. Доста по-голям проблем от гледна точка на геймърите са отношението на Electronic Arts и нежеланието им да направят играта балансирана. За тях е проблем, че даден играч може да вложи часове в Arcade, за да спечели кредити и да отключи нещо в играта. От друга страна за тях е съвсем ОК даден играч да закупи същото това нещо в играта с пари… Ако искате да отключите всичко в Star Wars Battlefront II това ще отнеме 4 528 часа! Същовременно това може да бъде отключено за около 2 100 долара. Излиза че, ЕА и DICE предпочитат играч, който ще похарчи 2 100 долара пред такъв, който ще играе 4 528 часа!

EA Games

Вие какво мислите относно реакциите на Electronic Arts и DICE? Не се колебайте да споделите с нас като коментар под статията!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.