сн.: Archos

Citee Connect на Archos – скутер и смартфон в едно

Първият скутер, задвижван с операционната система Google Android, вече е факт.

Иновативният електрически скутер Citee Connect беше анонсиран преди дни от френската компания Archos, която се счита за пионер в потребителската електроника. Той е изцяло проектиран и сглобен във Франция.

Citee Connect се управлява чрез мултимедийно табло, предлагащо всички функции на смартфона. 5-инчовият му дисплей, разположен удобно между дръжките на скутера, има висока разделителна способност и е защитен от удар или лошо време. На него можете да следите информация за скоростта, с която се движите, за разстоянието, което сте изминали, както и заредеността на батерията.

дисплей на Citee Connect
сн.: Archos

Citee Connect е снабден с четириядрен процесор, 8 GB флаш памет, 1 GB RAM и Google Android 8 – Oreo. Докато се придвижвате със скутера, можете да ползвате различни мобилни приложения и услуги като Google Maps, тъй като е свързан с 3G мрежа.

Производителят гарантира над 25-километров обхват на движение на скутера в градски условия, благодарение на неговите 250W двигател и 36W батерия. Максималната скорост, която можете да развиете из градските улици, е между 22 – 25 км/ч. Голямо предимство на Citee Connect е наличната система за възстановяване на енергия, която се активира при всяко спиране на скутера. Чрез нея животът на батерията може да се удължи с до 15%.

Притесненията с паркирането пък са излишни, тъй като скутерът е оборудван със заключващо устройство, което се управлява от мобилно приложение.

Освен технологична свързаност, скутерът с Android на Archos предлага удобство на водача и елегантен дизайн. Изработен е от алуминий и тежи 13 кг. Дръжките му са ергономични, а колелата са с диаметър от 8,5 инча /21,59 см/. Максималното тегло на водача не трябва да надвишава 100 кг. Размерите на скутера в разгънато положение са 1000x405x920 мм.

Френската фирма Archos обяви, че Citee Connect ще бъде пуснат в продажба през лятото на 2018 г. на цена от 499,99 евро.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Станимира Колева

Автор и редактор на свободна практика с разностранни интереси, които, изненадващо, често се пресичат. Филолог по образование, творец по призвание, създател на онлайн медията "Царевец вести" /царевец.com/.