CEE Blocк София

Мащабният блокчейн форум CEE Blocк София ще се проведе през есента

На 25 и 26 октомври в „София Тех Парк“ ще се проведе мащабният форум CEE Blocк София, събирайки в столицата водещи политици и международни компании.

Целта на събитието е обсъждане на блокчейн стратегията на Европейската комисия и страните членки от правна, регулаторна, данъчна, икономическа, социална и обществена гледна точка, в духа на единния европейски цифров пазар и нуждите на бизнеса, който работи върху блокчейн технологията.

В рамките на форума ще бъдат представени различни гледни точки на експерти от блокчейн общността, технологичната екосистема, академичните среди, консултанти, инвеститори, финансови институции. Водещите технологични компании ще споделят най-добрите практики в блокчейн средата. Посетителите ще имат възможността да се запознаят и със стартъпи с работещи продукти и решения, насочени към бизнеса.

CEE Blocк София

CEE Blocк София ще бъде открит от Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и общество. Тя ще представи визията на Европейската комисия за блокчейн технологията.

Блокчейн технологията променя облика на дигиталния свят и ми се иска Европа да бъде двигател на тази промяна. Необходимо е да поставим правилната основа за това – единен цифров пазар за блокови вериги в услуга на всички граждани”. Това заяви Габриел при представянето на новите инициативи на ЕС – Обсерватория и форум за блокови вериги.

Сред лекторите на форума ще бъдат президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.), министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, заместник-министрите на образованието и науката Деница Сачева и проф. Иван Димов, както и представители на министерствата на икономиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията и Агенцията за електронно управление. Очакват се министри и представители на правителствата на 22-те страни членки, подписали споразумение за блокчейн сътрудничество в Европа.

Early Bird билетите за събитието вече са в продажба.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.