Инструмент

Автоматизиран инструмент кандидатства за работа вместо вас

Уеб специалист, който дори не е разработчик, е намерил решение за автоматизиране и персонализиране на приложения. С други думи, той е създал инструмент за автоматично кандидатстване за работа, чрез който е успял да кандидатства за над 1000 места наведнъж.

Уеб специалистът Robert Coombs е намерил решение за автоматизиране и персонализиране на приложения. Опитът му го учи на някои полезни уроци.

На Робърт, който дори не е разработчик, не му липсва амбиция да кандидатства за работа в най-големите хай-тек имена като Google, Slack, Facebook, Squarespace и други. Предприятията, които използват най-често системи за проследяващо кандидатстване (ATS), работят чрез анализ на ключови думи, умения, опит или проучвания.

Точно като роботите на горните системи, Robert Coombs автоматизира уеб търсения, електронни таблици и приложения. Той съставя база данни с контакти и така успява да подобри своето произведение с цели 5 версии, като оптимизира приложенията, изпратени по имейла заедно със CV-то и мотивационното писмо.

Налични са 5 версии на този инструмент

Според Fast Company, приложението за кандидатстване на Robert Coombs е изключително ефективно. Докато Куумбс отиде за кафе до съседната улица, роботът вече е разпратил около 1300 молби за кандидатстване за работа. В тези заявления обаче се оказало, че има известно количество грешки, които се наложило да се отстранят.  След като вижда резултатите от творението си, Coombs го спира и се концентрира върху подобряването му. Така той стига до версия 5.0. Тя е способна да изпраща 538 заявления за работа в рамките на около 3 месеца. Бихме отбелязали, че това количество е сериозно.

Уеб разработчикът отбелязва, че все още не е напълно удовлетворен от работата си. Въпреки грешките, които е допуснал роботът му, Робърт успява да получи обратна връзка от 43 компании. Те обаче са били по-малки по отношение на дейността им.

По-късно, когато разработчикът на инструмента разказвал на бъдещите си работодатели за автоматизацията, която приложението му изпълнява , те оставали силно впечатлени.

Понастоящем Робърт е решил да продължи заниманията си в тази сфера, така че той все още няма шеф.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg