Password Checkup

15-те международни компании, които вече не изискват диплома от колеж

Наскоро сайтът за търсене на работа Glassdoor състави списък от 15 водещи международни работодатели, които заявиха, че вече не изискват от кандидатите за работа да имат диплома от колеж. В тази група са посочени компании като Google, Apple, IBM и EY.

През 2017 г. вицепрезидентът на таланта на IBM Джоана Дейли заяви пред CNBC, че около 15% от служителите, които компанията ѝ наема, нямат такава образователна степен. Тя каза, че вместо да търси само кандидати, които са били ​​в колеж, IBM вече проявява интерес към такива, които имат практически опит или свързан с индустрията професионален клас.

Google пък разшири инициативата си за работни места, стартирала миналото лято, използвайки инструмент за търсене на работа, който използва технологията на изкуствения интелект (AI). Оттам смятат, че това ще промени радикално търсенето на работа онлайн и методите на подбор.

Ето и кои са компаниите в списъка:

Google

Текущите позиции включват: продуктов мениджър, специалист по човешки ресурси, софтуерен инженер и маркетинг мениджър за локации в Калифорния.

Ernst & Young (EY)

Компанията наема застрахователи, консултанти по риска, мениджъри и други в Калифорния и Масачузетс.

Penguin Random House

Тук можете да работите като маркетинг дизайнер, асистент връзки с обществеността, старши мениджър на финансите, асистент производство в Ню Йорк или Лондон.

Costco Wholesale

Текущите позиции включват: касиер, борсов търговец, асистент по продажбите, специалист по опаковането в Лос Анджелис, Калифорния и Мичиган.

Whole Foods

Възможности за работа като член на екипа за хранителни стоки, касиер, пекар хлебни изделия и още. Мястото – отново в Калифорния.

Hilton

Мениджър по събитията, мениджър фронт-офис, иконом, хотел мениджър в Калифорния и Индианаполис.

Publix

Тук се предлагат позици като фармацевт, координатор търговия на дребно, техник по поддръжка във Флорида и Джорджия.

Сред останалите компании в списъка от общо 15 са Apple, Starbucks, Nordstrom, Home Depot, IBM, Bank of America, Chipotle и Lowe’s.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.