Facebook

Facebook пусна опция за търсене и предлагане на работа в социалната мрежа

Facebook безспорно е една от най-популярните социални мрежи и със сигурност успехът й се крие в навременната еволюция.

Социалната мрежа на Зъкърбърг успешно се адаптира, като в нея се добавят нови функции, в зависимост от нуждите на потребителите или тенденциите в обществото. Последната добавка на социалната мрежа е доста интересна.

Facebook помага на потребителите да си намерят работа

За момента новата опция работи само в САЩ и Канада. Ето как става магията. Към страниците на фирми и предприятия се е добавил нов раздел. Чрез него те могат да създават обяви за свободни места. Публикувани в социалната мрежа, всеки последовател на дадена компания може да ги види и да кандидатства за предложените от нея длъжности, само чрез натискане на един бутон. Е, почти – потребителите трябва да попълнят и проста апликационна форма, за да кандидатстват за работата.

Новата функцията ще помогне на много фирми да пуснат своите оферти за работа във Facebook. Там те ще могат да се уверят в широкия достъп до аудитория и в лекотата, с която това се постига. В допълнение, самите потребители ще се възползват от възможността да намерят работа в социалната мрежа, в която прекарват по-голямата част от времето си онлайн.

Със сигурност това няма да се отрази много добре на LinkedIn

Повече от вероятно е компаниите, които са се ориентирали към социалните мрежи при търсене на подходящи кадри, да изберат Facebook. Творението на Зъкърбърг притежава огромен потенциал и в тази ниша, заради милионите си активни потребители на месечна база. Напълно реално е след известно време хората с регистрации в LinkedIn да изоставят тамошните си профили и да започнат да търсят работа във Facebook. Все още липсва яснота кога точно тази опция ще се активира и в другите големи държави или пък континенти.

Както винаги, хората са разделени в чувствата си по отношение на новата опция. Някои са ентусиазирани, а други – намръщени. Сигурни сме, че и двете групи имат право. Как ще се отрази на фирмите и на потребителите на социалните мрежи тази нова опция, тепърва предстои да видим.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg