Guaranteed delivery - монитор с логото на ebay

eBay стартира нова програма за доставки – Guaranteed Delivery

В отговор на растящата заплаха от страна на Amazon и тяхната Prime програма за годишно членство, от eBay обявиха нова схема за доставки. Тя ще гарантира на пазаруващите онлайн получаването на заявените продукти в рамките на 3 дни. Инициативата наречена „Guaranteed Delivery“ стартира през лятото на тази година и ще бъде приложима за над 20 милиона артикула. Голяма част от тях ще се доставят безплатно.

Днес 67% от транзакциите в еBay са безплатни, а 63% се доставят в рамките на 3 дни. С новата програма компанията от Сан Хосе цели да превърне тези предимства в дългосрочен ангажимент към потребителите си. Ако доставката закъснее, еBay ще възстанови разходите за получаване. Ако тя е безплатна, купувачът ще получи талони за отстъпка за бъдещи поръчки.

Желанието на онлайн купувачите за бързо изпълнение на техните поръчки създаде прецеденти в електронната търговия. Вече е неприемливо доставките да отнемат седмици. Липсата на точна информация за ден на доставка също е недопустима. Нуждата от подобрена комуникация и прозрачност наложи възникването на нови компании- посредници в сегмента. Платформата за управление на доставки Brinng е ярък пример за такъв род бизнес. Компанията от Чикаго наскоро инвестира 10 милиона долара в решения, помагащи на компаниите да изпреварят Amazon и Uber с по-прецизни услуги.

Според eBay гарантираният точен ден за получаване е вторият най-важен критерии за онлайн купувачите след безплатната доставка.

Ползи ot Guaranteed Delivery за доставчиците

Guaranteed Delivery“ ще даде възможност на продавачите да предлагат по-точно време за доставка и такси според региона. Програмата ще повиши гъвкавостта на доставчиците по отношение на заявките за същия ден, празници и уикенди. Ще им даде възможност да предоставят информация за наличието на складове и алтернативни доставчици в близост до купувача. Новите инструменти ще са безплатни, но доставчиците ще трябва да отговарят на определени изисквания и стандарти, за да участват в програмата. Те ще имат реален шанс да повишат продажбите си, да удовлетворят нуждите на клиентите си и да спечелят нови потребители.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Веско Тодоров