Afreeca Starcraft League season 5 - Round of 16

Старкрафт Afreeca Starcraft League season 5 – Round of 16

Вторият кръг на турнира Afreeca Starcraft League се проведе от 1 до 17 април. В него се състезаваха 12-те играчи, класирали се от предния кръг, както и първите четирима от предния сезон – Flash (T), herO (Z), Larva (Z) и Rain (P) (на мястото на Bisu). Картите, на които се играеше, бяха Sparkle, Transistor, Gladiator и Third World.

Afreeca Starcraft League сезон 5, осминафинал

Картата Third World, ASL season 5 - Round of 16
Картата Third World

Third World е нова карта, включваща се за пръв път в този етап на ASL. Направена специално за турнира, тя представлява нещо като полу-островна карта, тъй като играчите започват на два острова, разположени в противоположните краища на единия ѝ диагонал, и има обширни пространства, достъпни само за работниците и летящите единици.

За нещастие в този кръг бяха добавени реклами – основно на организаторите на турнира и техните предавания. Някои от тях са леко досадни, но за щастие все няма такива за храни и напитки.

Записите на четирите игрови дни може да гледате в канала на турнира в YouTube и на страницата на телевизия AfreecaTV.

В статията е приложена информация за срещите от форума на teamliquid.net, както и гласуване на потребителите му доколко препоръчват гледането на тези срещи.

Първи ден

 

В първия ден се съревноваваха Flash (T), Mind (T), Where (P) и Shine (Z). Ето и доколко зрителите препоръчват игрите за гледане във форума на teamliquid.net.

Втори ден

 

Hero (Z), Best (P), Stork (P) и Snow (P). Ето и гласуването на публиката за мачовете.

Трети ден

 

Jaedong (Z), Larva (Z), Effort (Z) и Shuttle (P). Според познавачите, изключително интересен игрови ден. Ето и гласуването.

Четвърти ден

 

Rain (P), Action (Z), Movie (P) и Mini (P). Ето информация за срещите от форума. Гласуване засега липсва, така че гледайте по собствено усмотрение.

Следващият кръг се провежда в момента. Победителите от него ще се класират за четвъртфинала. А ние от гейминг дивизията на Technology.bg, разбира се, ще продължим да следим неговото развитие и да ви информираме своевременно.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.