Tower of Time – едно класическо RPG

Tower of Time не е мащабно новаторска игра, но е едно солидно допълнение към RPG жанра. Играта е впечатляваща за първа продукция на ново студио. Ако търсите едно класическо RPG с много история и много кликане, Tower of Time е точно за Вас. Играта излезе преди няколко седмици и вече се радва на позитивни ревюта в Steam.

Tower of Time 1

Tower of Time използва уникален хибрид на традиционна екшън/ приключенска RPG игра и на стратегия в реално време. За щастие, играта включва „Arrow-time„-  способността да забавяте времето. Проектиранa, за да предложи на любителите на RPG нови нива на дълбочина и тактически избори, Tower of Time разполага с над 30 часа изпълнени с история, които ни връщат към класически игри като Baldur’s Gate и серията Might and Magic.

Поставени в далечна и мистична земя, играчите трябва да ръководят своята група воини и магьосници през 11 нива. Започвайки с двама членове на групата, играчите постепенно прибавят нови персонажи, докато играта напредва. Класовите герои включват класики като Dwarven Runelord и Elven Druid, както и оригинални концепции като Shadow Mystic и Frostling Blademaster.

Tower of Time 2

Най-значимaта вариация от класическо RPG в Tower of Time е неговата „Arrow-Time“ бойна система. Чрез нея играчите могат да забавят битките или дори да ги паузират напълно. Това позволява истинско стратегическо развитие, докато битката се разгръща. Силно бронирани бойци могат да бъдат изпратени на фронтовата линия с омагьосани оръжия, докато персонажи с далечни атаки остават в задните редици, занимаващи се със салвии от смъртоносни стрели с огън или животоспасяващи лечебни магии. Играта изисква от Вас да разработите стратегия и да променяте тази стратегия в хода на битка.

Героите на Кулата на времето имат уникални умения и атрибути

Играчите могат да използват комбинация от до четири офанзивни и отбранителни магии. Те включват магически тотеми за лекуване, каменни стени, омагьосани оръжия и способността да призовавате всемогъщ голем. Някои умения дори могат да бъдат съставени с помощта на екранни жестове. Играта също се слави с огромниото си Talent дърво, предоставящо на играчите над 500 възможни опции за създаване на хиляди уникални комбинации и стилове на игра.

Tower of Time 3

От тъмни сенки по стените до въртящи се блатни мъгли, Tower of Time предлага спиращи дъха графични елементи, които оформят изключително свежата атмосфера в играта. Играчите могат да се изправят пред над 100 врагове, които се крият в дълбините на кулата, включително орки, скелетни стрелци, бронирани циклопи, механични титани и прочие.

Играта също така включва специално проектирани боеве на босове, които имат за цел да са най-голямото предизвикателство пред играчите. Така че вземете острието, полирайте щита си и се подгответе да си спомните защо сте се влюбили в RPG жанра. Tower of Time може да бъде закупена от Steam на цена от 25 долара.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Васил Кендев

Геймър и ентусиаст на тема всичко футуристично и технологично. Често бъркам Sci-Fi с реалност, но май не ми пречи. От 10 години се занимавам с Youtube под една или друга форма и е най-голямото ми хоби за момента. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.