домашни и офис монитори

AOC представя нов набор от елегантни домашни и офис монитори

Серията B3 на AOC домашни и офис монитори усъвършенства работните пространства: ултра-тесни рамки в комбинация с USB-C и 100 Hz честота на опресняване

Специалистът при дисплеите AOC обяви пускането на най-новата си серия B3, която представя свеж набор от опции в сравнение с базовите B2C монитори и е предназначена за модерни домашни и офис среди. Новата гама B3 стартира с два 23,8-инчови (60 cm) (AOC 24B3CF2 и 24B3CA2) и два 27-инчови (68 cm) (AOC 27B3CF2 и 27B3CA2) модела, включващи IPS панели и Full HD резолюция. С честота на опресняване от 100 Hz, USB-C свързаност и 65 W USB захранване, тези четири монитора се характеризират с актуализиран дизайн и подобрена производителност, за да отговарят на променящите се нужди на днешните бизнес среди и хоум офиси.

Създадени за различни професионални нужди

домашни и офис монитори

Свързаността е рационализирана с USB-C 3.2 Gen 1×1 (5 Gbps) порт, предлагащ 65 W USB захранване и поддръжка на режим DisplayPort Alt, което позволява връзка с един кабел към лаптопи за едновременно захранване и споделяне/разширяване на екрана. Два допълнителни USB-A 3.2 Gen 1×1 порта отзад позволяват лесно свързване на периферни устройства като клавиатура, мишка или външни устройства, а свързаният лаптоп също може да осъществява достъп и да се възползва от периферните устройства чрез USB-C връзка.

Плавна картина със 100 Hz честота на опресняване

Повечето потребители днес вече са запознати с високите честоти на опресняване на съвременните смартфони или гейминг монитори. Специално за тази серия честотата на опресняване е от 100 Hz, което представлява значително подобрение от стандартните 75-херцови монитори. Това води до по-плавни движения на екрана, особено полезно в днешната забързаната работна среда. Дори когато скролирате уеб страници или в социални медии, ще забележите и оцените подобрението в движението! Плавността, осигурена от 100 Hz честота на опресняване, спомага за намаляване на напрежението на очите и подобрява цялостното изживяване при гледане.

Глътка свеж въздух за модерното работно пространство

домашни и офис монитори

Серията B3 на AOC е с елегантен дизайн и ултра-тесни рамки, което означава, че тези монитори са не само визуално привлекателни, но и изключително функционални и идеални за работни пространства с няколко монитора. Този дизайн пасва добре на различно организирани среди, от работни пространства, където сътрудничеството е ключово, до търговски етажи, където безпроблемната интеграция на множество екрани е от съществено значение. Дори когато се използва самостоятелно, елегантният външен вид с ултра-тесни рамки няма да се набива на очи в модерните домове и дори ще прибави нотка футуристичен привкус към малките и средните офиси.

Фокус върху потребителския комфорт

Здравето на очите, независимо дали в домашна или професионална среда, е с висок приоритет и затова мониторите от серията B3 са оборудвани с LowBlue режим и Flicker-Free технология за намаляване на умората на очите вследствие на дълги часове работа. Тази функция е особено полезна за професионалисти, прекарващи продължителни периоди пред компютърния екран, като програмисти, финансови анализатори или писатели. За да отговори на различни ергономични нужди, серията включва монитори с различни опции за настройка на стойката – от 24B3CA2 и 27B3CA2, които предлагат накланяне, до 24B3CF2 и 27B3CF2, при които може да се регулира височината. Съвместимостта със 100×100 мм VESA монтаж предоставя опции за монтиране на стена или организация с рамена на няколко монитора за едно наистина разчупено и гъвкаво работното пространство.

Основни характеристики на моделите от серията B3

24B3CF2: 23,8-инчов IPS панел, 1920×1080 резолюция, -5/25° наклон и 110-милиметрова регулируема по височина стойка.

24B3CA2: 23,8-инчов IPS панел, 1920×1080 резолюция, стойка с -5/25°регулируем наклон.

27B3CF2: 27-инчов IPS панел, 1920×1080 резолюция, -5/25° наклон и 110-милиметрова регулируема по височина стойка.

27B3CA2: 27-инчов IPS панел, 1920×1080 резолюция, стойка с -5/25°регулируем наклон.

И четирите модела разполагат с 4 милисекунди GtG, 1 милисекунда време за реакция на движеща се картина (MPRT) и Adaptive Sync за поддръжка на променлива честота на опресняване, осигуряващи баланс между продуктивността в офиса и забавленията с игри или гледане на видео.

Вграденото захранване допринася за едно подредено работно пространство и улеснява поставянето на монитора на необичайни места. Добавянето на 2x 2W стерео говорители и HDMI 1.4 вход прави тези монитори още по-многостранни и подходящи за широк спектър от офис задачи. Всички модели в серията B3 се доставят в екологично чисти хартиени опаковки, за да се намали отпечатъкът им върху околната среда.

Цени и наличност

AOC 24B3CF2, 24B3CA2, 27B3CF2 и 27B3CA2 ще бъдат налични от февруари 2024 г. на препоръчителни цени на дребно от 349 лв., 330 лв., 388 лв. и 369 лв., съответно.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.