PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M – нов премиум монитор

Ексклузивната лайфстайл марка Porsche Design и AGON by AOC – една от водещите марки за геймърски монитори и IT аксесоари – разкриха нов изключителен геймърски монитор: PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M. Този 80 см/31,5” премиум дисплей за игри има уникален дизайн, вдъхновен от характеристиките и детайлите на спортните автомобили Porsche.

Комбинирайки представяне от най-високо ниво с върхово качество и материали, PD32M перфектно подхожда на високооктановите надпревари на най-взискателните играчи, благодарение на кристалната 4K резолюция, 144 Hz честота на опресняване и 1 ms GtG време за реакция. PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M използва MiniLED технология на подсветката и поддържа DisplayHDR 1400 за създаване на несравнимо визуално преживяване.

„С нашия дългогодишен партньор Porsche Design създадохме иконичен и много способен геймърски монитор, който комбинира най-доброто от двата свята. Като истински устройство с широко предназначение PD32M идва с функции, които импонират на умелите и амбициозни геймъри, както и на създателите на съдържание и им позволява да подобрят своето представяне и продуктивност,” каза Stefan Sommer, Глобален маркетинг ръководител в TPV.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M

„Нашата амбициозна цел беше да създадем монитор от висок клас с изтънчен дизайн и върхови технологии. През 2020 г., Porsche Design и AGON by AOC си сътрудничеха за модела PD27, 240 Hz QHD геймърски монитор със стойка, пресъздаваща защитната клетка в състезателните автомобили Porsche. С второто поколение геймърски монитор ние разработихме следващото превъплъщение на вдъхновен от състезанията дизайн. Той интегрира дизайнерски препратки от волана и джантите на спортна кола,” каза Roland Heiler, Шеф дизайнер в Porsche Design.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M

Функционален дизайн, вдъхновен от спортните коли

Възможностите на стойката на PD32M определят нейната форма. Стабилността и здравината са ключови елементи в геймърската индустрия и като резултат тези качества са фино приложени към корпуса и пясъчно шлифованата отлята алуминиева стойка. Компактността също е от съществена важност при мониторите и затова дизайнът на обвивката на панела на дисплея следва функционалната подредба на вътрешните компоненти. Като резултат се получават плавни повърхности в задната част – от панела към корпусите на основните вътрешни компоненти.

Налични са допълнителни визуални насоки, които упътват към различните конектори. В допълнение, с цел да се оптимизира визуално дебелината на панела, задният корпус е изтънен в краищата и създава трапецовидна форма, в която са поместени покритите с метална мрежа отвори за охлаждането и говорителите. Тези зони са индиректно осветени с RGB подсветка, за да могат по ненатрапчив начин да потопят играча и да подобрят общото геймърско преживяване като същевременно излъчват динамика. Нежните допълнителни детайли като осветената хоризонтална охлаждаща лента са вдъхновени от въздухозаборниците на спортните коли. Брандирането на продукта също присъства по открояващ се начин под формата на сменящо се прожектирано лого.

Усетете високата производителност

Не само дизайнът отличава монитора от другите геймърски модели на пазара; големият 31,5” екран стои стабилно на бюрото и може да се настройва по височина за по-добра ергономия. Стойката поддържа и обръщане във вертикален режим.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M има плосък IPS (AAS) панел, който възпроизвежда 1,07 милиарда цвята, за да покаже дори най-фините цветови оттенъци. Цветовата точност също е висока с 97% покритие на DCI-P3 за постигане на реалистични цветове и сенки. С интегрирането на най-модерната MiniLED технология на подсветката мониторът разполага с 1,152 затъмняващи се зони, които могат да светят индивидуално в зависимост от съдържанието на екрана.

 

Мониторът може да показва както ослепителна слънчева светлина, така и много наситени черни сенки в същото време и затова е сертифициран с най-високото ниво на HDR поддръжка – DisplayHDR 1400. С до 1,400 нита пикова яркост, той далеч превъзхожда стандартната яркост от около 300 нита на съвременните геймърски монитори.

IPS панелът работи с изключително детайлна 4K резолюция (3840 x 2160) с висока честота на опресняване от 144 Hz. С истинско време за реакция от 1 ms GtG, призрачните ефекти между кадрите практически са елиминирани. С включването на Adaptive-Sync PD32M поддържа променлива честота на опресняване (VRR), което елиминира артефактите като накъсване и насичане. Мониторът е подходящ и за PC, и за конзолни играчи, благодарение на наличието на DisplayPort 1.4 и два HDMI 2.1 порта. Той допълнително поддържа устройства с честота до 120 Hz при 4K по USB-C, както и сегашното поколение конзоли през HDMI 2.1.

Перфект избор за създателите на съдържание

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M върши също толкова добра работа като машина за продуктивност за създатели на дигитално съдържание, дизайнери, редактори и програмисти. Той е перфектният монитор за домашен офис с USB-C вход, което му позволява да получава сигнал и да предава захранваща мощност (до 90 W – в зависимост от HDR настройката) и данни към свързан лаптоп само с един USB-C кабел.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M

Нещо повече, преносимите компютри могат да достъпват и използват всички устройства, свързани към 4-портовия USB 3.2 хъб на монитора – като клавиатури, мишки или външни дискове. И накрая, PD32M разполага с KVM превключвател, така че потребителите могат лесно да превключват между два източника като геймърско PC и работен лаптоп, докато използват един и същ комплект клавиатура и мишка. Мониторът може да изобразява картина от два източника едновременно в режим Picture-by-Picture (максимум в UHD при 60 Hz) през неговите DP, HDMI или USB-C портове.

Освен това PD32M е оборудван и с мощна озвучителна система. Два говорителя по 8W с подобрен DTS звук осигуряват богато и чисто аудио преживяване, каквото очакват геймърите.

Персонализирана RGB светлина

И макар PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M да е единствен по рода си, той може да бъде персонализиран дори в още по-голяма степен. Устройството включва напълно индивидуална RGB подсветка (Light FX) на гърба на дисплея. При включване той поздравява потребителя с анимирано лого и специален звук. Екранното меню (OSD) е проектирано с уникална, лесна за употреба структура, а безжичното дистанционно е предназначено за потребители, които искат бързо до достъпят OSD настройките на монитора комфортно и с лекота. Не на последно място продуктът идва с USB флаш памет, която съдържа упътването и нужния софтуер.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M е наличен в магазините, специализирани търговски вериги и онлайн на препоръчителна крайна цена от 3909 лв. с ДДС.

За Porsche Design:

През 1963 г., професор Ferdinand Alexander Porsche създава един от най-иконичните дизайнерски обекти в съвременната история: Porsche 911. Следвайки своята визия да пренесе принципите и мита за Porsche отвъд автомобилния свят, той създава ексклузивния лайфстайл бранд Porsche Design през 1972-а. Неговата философия и дизайнерски език могат да бъдат видени днес във всички продукти на Porsche Design.

Всеки продукт на Porsche Design се отличава със своята изключителна точност и перфекционизъм, и предлага високо ниво на технологични иновации като елегантно комбинира интелигентна функционалност и пуристки дизайн. Създадени от Studio F. A. Porsche в Австрия, нашите продукти се продават по целия свят в повече от 130 Porsche Design магазина, универсални магазини от висок клас, ексклузивни специализирани ритейли и в официалния онлайн магазин (www.porsche-design.com).

За AOC

Основана през 1967 г., AOC е водеща в световен мащаб марка за монитори и ИТ аксесоари и дъщерна фирма на TPV Technology Limited – най-големият производител на LCD в света. Цялостното портфолио на AOC осигурява иновативни, ергономични, и стилни решения с мисъл за околната среда, предназначени за професионална и за лична употреба.

Дъщерната марка на AOC, AGON by AOC, предлага една от най-богатите продуктови гами от високопроизводителни геймърски монитори в света и цялостна екосистема от аксесоари за игри, групирани в три категории: AOC GAMING за запалени геймъри, AGON за състезателни играчи и AGON PRO за esports ентусиасти и професионални играчи. От 2020 г. AGON by AOC е една от водещите марки за геймърски монитори и водещ избор на играчите по света.

Споделете с нас Вашите коментари и впечатления в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.