Как и защо да актуализираме Windows 10 версия 1511

Защо и как да актуализираме Windows 10 версия 1511

Microsoft прекратяват поддръжката на Windows 10 версия 1511, а ние ще Ви разкажем дали е необходимо, а също защо и как да обновите до последната версия.

Oще с появата на Windows 10, Microsoft възприемат модела Windows as a Service (WaaS). Казано накратко, пускат актуализации към крайните потребители доста по-често, в сравнение с миналите версии на Windows и всяка нова версия бива поддържана за определен период от време. В следващите редове ще разберете как да проверите коя версия използвате и как да я смените.

Вижте също как можете да използвате вградената защита на Windows 10.

Актуализация на качеството – що е то?

Съществуват два вида актуализации: функционална и качествена. Чрез първия вид се добавят нови функционалности, които обикновено се изпращат към потребителите два пъти годишно. Качествените обновления пък са ориентирани към сигурността и надеждността и се обновяват веднъж месечно.

Поддръжката на Windows 10 версия 1511 спира не само за Home и Pro, но и за Education и Enterprise вариантите. Ако се интересувате от повече информация за жизнения цикъл на Windows 10 версиите, можете да прочетете повече тук.

Как да проверява с коя версия съм и как да я обновя?

  1. Отворете Start Menu
  2. В полето за търсене напишете winver и натиснете Enter.
  3. Ще се появи нов прозорец със заглавие About Windows и в него ще можете да видите използваната от Вас версия. Ако версията Ви е 1511, то тогава е необходимо да я актуализирате по следния начин.

как да обновим Windows 10 версия 1511 с Windows 10 Fall Creators update

  1. Отворете Settings,
  2. Изберете Update & security
  3. Windows Update
  4. натиснете Check for updates.

Ако има налична актуализация, рестартирайте компютъра и я инсталирайте. Също така можете да свалите Windows 10 Fall Creators Update, който се появи на бял свят миналата седмица. Другият вариант на актуализация е чрез Windows Security page. Посочете Verify you’re updated и ще се инсталира актуалната версия на Windows 10.

Какво ще стане, ако не актуализирам Windows 10 версия 1511?

Операционната Ви система ще продължи да работи както и преди, но ще бъде по-уязвима срещу нови заплахи и няма да е обновена с последните актуализации, необходими за защитата и функционалността ѝ.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Константинов

Здравейте, към момента се занимавам с търговия на полимери и съм завършил маркетинг. Интересно ми е да се занимавам с копирайт и фотошоп.