9 филмови премиери май 2017

9 филмови премиери през май 2017

Месец май е петият месец от годината, има 31 дни и от тях, тази година цели 3 са работно-почивни. Ако се чудите какво да правите през цялото това време, в което няма да сте на работа, но въпреки това ще ви платят все едно сте, може да отидете на кино. А ако се чудите какво да видите на кино през месец май – ние сме насреща. Вижте 9 филмови премиери, които си струва да видите на кино през май 2017.

5 май

Пазители на Галактиката vol. 2

Marvel се завръщат да ни покажат, че дори да хванат една от най-неизвестните комикс поредици, хората пак ще ходят да видят филма. Пазителите на галактиката вече успяха да спасят ако не галактиката, то поне една планета, но и това е начало. Сега се Стар Лорд, Дракс, Рокет, Груут и Гамора се завръщат, за да спасят… ако не галактика, то поне още една планета. Може би дори цяла звездна система. На режисьорският стол отново е Джеймс Гън, който наскоро обяви, че ще заснеме и Пазители на Галактиката vol. 3. За тези от вас които се интересуват, яката песничка от трейлъра е The Chain на Fleetwood Mac.

И да не забравите – 5 скрити сцени.

Денят на патриота

С малко закъснение (малко, малко, колко да е малко – почти 6 месеца от премиерата в Щатите!), Марки Марк ще бъде патриотичен на фона на американски знамена в драмата на Питър Бърг „Денят на патриота„. Той, заедно с Кевин Бейкън, ще ловят терористите, които са отговорни за атентата по време на Бостънския Маратон. Компания ще им правят Джон Гуудман и Дж. К. Симънс.

Новини от планетата Марс

Да не кажете, че гледаме само американско кино. Новини от планетата Марс обещава да е интересно включване от Франция, която от край време се слави с добри кино-творци. В филма ще проследим историята на главния герой Филип Марс, който обаче няма да ходи на планетата Марс. Докато чака Елон Мъск да пусне полети до там, той ще се сблъска с далеч по тривиални проблеми – синът му става веган, дъщеря му решава да се посвети само на обучението си, сестра му рисува гигантски картини на голите им родители, а бившата му съпруга решава да замине надалеч. Освен това, губи едното си ухо в работен инцидент, а колегата, който е отговрен за това, отива да живее у тях.

С такова описание, няма как да не сме впечатлени.

Как да бъдеш латино любовник

Ако някога сте се чудели какъв е живота на голддигърките, които се женят за богати мъже само за парите им, но с обърнати роли, то това е филмът за вас. Ако не сте се чудели, но пък сте фенове на непретенциозни комедии, то това е филмът за вас. Ако не сте фенове на комедии, но пък харесват да слушате как се говори на испански в киното, то това е филмът за вас. Ако не харесвате испански, но пък гледате всичко, в което участва Салма Хайек, то това е филмът за вас.

12 май

Крал Артур: Легенда за меча

Филмите за Крал Артур са повече от колкото пипала има Ктхулу, но това не спря Гай Ричи да направи още един. В ролята на Артур ще видим Чарли Ханъм, който сме виждали преди това в Pacific Rim, а негов основен противник ще бъде Крал Вортиген, изигран от Джъд Лоу. Към тях ще се присъедини също и Хю Грант, понеже както много добре знаем, всеки английски филм, правен за международния пазар трябва да включва в себе си Хю Грант. Чакаме с нетърпение да видим какво ни готви Гай Ричи този път.

Освен това, в трейлъра звучи Лед Цепелин, а те са известни с това, че много внимателно подбират филми, в които да звучат техни песни.

Щъркелчето Ричард

Ако се чудите на какво да заведете децата си и не смятате, че екшън киното или френските драмо-комедийни с скрити под-тонове и философски размисли са подходящи за тях, разбираме ви. Също ви разбират и авторите на Щъркелчето Ричард, които ни представят старата като света история за това как всеки от нас може да бъде това, което желае, но този път с птици. Почти сме сигурни, че ще бъде щатно озвучен на родна реч, така че това е един от малкото ви шансове през май месец да гледате филм на кино, който е без субтитри.

19 май

Пришълецът: Завет

Ридли Скот се опита да ни разочарова много сериозно с Прометей, затова в сърцата си таим таен скептицизъм. Трейлърите ни подсказаха сравнително познат сценарий – група хора отиват на планета, на планетата има странни яйца, хората си пъхат главите в яйцата, понеже защо не, специални ефекти, специални ефекти, пришълецът дебне. Формулата ни е вече добре позната, понеже сме я виждали няколко пъти.

Въпреки това, ще сме от първите, които ще се наредят на опашките за билети. Или поне Митко, който написа всяка една новина по темата и дори такива, които още не сме пуснали.

Бензин

Ако искате да гледате Fast & Furious, само че с Асен Блатечки, то родните кино-дейци мислят като вас. Бензин ще събере Асен заедно с нашият любимец от Б-филмите Майкъл Мадсен и изненадващо – Съли Ерна, вокалист на групата Godsmack. Към тях ще се присъединят и Башар Рахал, Калин Врачански и Снежана Макавеева. На режисьорският стол ще застане Катерина Горанова и ако съдим по трейлъра – тя е усвоила добре похватите на блокбъстър киното. Освен това използва Muse – Supremacy в трейлъра, което говори за добър вкус. Дано най-после видим добър български екшън филм.

19 май

Карибски пирати: Отмъщението на Салазар

На пиратите явно им харесва да се мотаят из Карибите. Разбираме ги – хубави плажове, лазурни води, ром, какво повече да искаш. Но явно Салазар, изигран от Хавиер Бардем, иска нещо повече и е нарочил именно пиратите, и най-вече – Джак Спароу. Джони Деп ще се завърне за пети път на Карибите, за да се поклаща по палубите на корабите и да търси поредния митечен артефакт. Освен него, Орландо Блум също ще се завърне към поредицата, макар и без Кийра Найтли.

Колко ром са изпили по време на снимките ще разберем чак към края на месеца, когато жегите вече ще са над нас и ще мислим къде по морето да се спасим.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.