Начало / Технологии / Ще видим идеята за бъдещето на Microsoft на 23 май в Шанхай
Заглавна картинка на статията "Ще видим идеята за бъдещето на Microsoft на 23 май в Шанхай"

Ще видим идеята за бъдещето на Microsoft на 23 май в Шанхай

Американската компания организира събитие в края на този месец. Според изявление на страницата ѝ, там ще видим идеята за бъдещето на Microsoft и за това, какво ще представляват технологиите през идните години. Самото събитие ще се състои в Шанхай на 23 май. Засега Microsoft не са обявили точната локация. Също така нямаме конкретни новини или продукти, които да очакваме. Все пак компанията загатна, че можем да очакваме нови хардуерни продукти.

Каква може да е идеята за бъдещето на Microsoft

Как точно да отгатнем идеята за бъдещето на Microsoft? Можем да забележим някои загатвания за това, какво можем да очакваме, в социалните медии. Вицепрезидентът на Microsoft в дивизията за устройства Panos Panay обяви в Twitter събитието. Изявлението включваше и хаштага #Surface, което ни навежда на мисълта, че ще очакваме новости около продукта. Panay е и създателят на Microsoft Surface. Насроченото му посещение на събитието и съобщението му в софиалната мрежа ни подсказват, че може би очакваме Surface Pro 5.

Засега не очакваме радикални разлики между сегашния модел и Surface Pro 5. Според журналиста, занимаващ се с технологии – Paul Thurrott, новото устройство ще започне да използва Kaby Lake процесори от Intel. Друго предположение е, че ще запази сегашния си захранващ порт.

Снимка на Surface Pro 4

Междувременно Microsoft показаха своя Surface лаптоп. Срещу 999 щатски долара ще можем да се насладим на новата операционна система Windows 10 S. Този продукт се счита за основен конкурент на Apple MacBook Pro. Дали ще успее да надвие властващия в сектора си конкурент?

Снимка на Surface Laptop

Очакваме и други интересни новини и представяния от компанията по време на тяхната конференция. Каква ли точно е идеята за бъдещето на Microsoft? Предстои да разберем.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.