Ридли Скот за продълженията на Пришълецът: Завет

Ридли Скот за продълженията на Пришълецът: Завет

Броени дни ни делят от появата на Пришълецът: Завет по родните кина, но Ридли Скот не губи време. Само преди няколко дни той обяви в интервю за Yahoo! UK, че вече планира евентуални продължения на Пришълецът: Завет :

Не знам. Ще направя може би още  два филма, или може би още един, не знам.

„Не знам“ съвпада съвсем точно с обявените за момента планове на Ридли Скот. След като завърши работата по Пришълецът: Завет, той се захваща с криминалната драма All the money in the world, а след това ще започне работа и по трилъра The Cartel, който ще разгледа живота на El Chapo. Някъде по това време, Скот, който вече е на 79 години, ще започне работа и по продължения на Пришълецът: Завет.

Ще започна да го снимам до една година. Ще излезе на бял свят след година и 9 месеца. Странно е когато пишеш, работиш, планираш, мислиш за поредици, невероятно е как нещата се развиват и еволюират.

От една страна е супер, че Скот е толкова ентусиазиран по сагата за ксеноморфите. От друга, ако Пришълецът: Завет следва съдбата на Прометей, не сме толкова сигурни, че именно Скот трябва да продължи да работи по поредицата. Още повече, след като чуем неговите думи за Прометей:

Открихме, че феновете са доста ядосани. Те искаха да видят повече от оригиналното чудовище а аз си мисля, че това от филма беше доста добро. Феновете, по един специален начин – те нямат последната дума – но те са отражение на твоите съмнения за нещо и тогава разбираш „Аз бях прав“ или „Не бях прав“. Мисля, че идва от там. Не мисля, че си с всичкия си, ако не взимаш тяхната реакция предвид.

От една страна е чудесно, че Скот мисли за нашата реакция. От друга, оставаме с чувството, че живее със заблудата, че не сме харесали Прометей, само защото в него не е имало достатъчно ксеноморфи. Не, Ридли, не го харесахме, понеже имаше безумни персонажи със съмнителна мотивация. Дано Скот наистина не живее в този балон и новият Пришълец не се окаже просто Прометей с повече ксеноморфи.

Надеждата ще ни крепи в следващите дни. Пришълецът: Завет излиза на кино на 19 май.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.