Крал Артур

Крал Артур: Легенда за меча – финален трейлър преди премиерата

Финалният трейлър на „Крал Артур: Легенда за Меча“ най-накрая достигна и до нас. Идващият на 12-ти май 2017 филм обещава много зрелища и ефекти, както  и обичаната от поколения Легенда за Крал Артур, меча Ескалибур и приключенията на неговите рицари. От любимите ни герои обаче липсват имена като Мерлин, Ланселот и Моргана. Това говори за различната насока на сюжета, поета от продуцентите на филма. Бащата на Артур – Крал Утер Пендрагон, също има по-различна съдба от познатата ни.

Тази версия на известната ни история е режисирана от Гай Ричи и представя малко по-различна перспектива на традиционната история. Артур (в ролята Чарли Хънъм) е бедно момче, израснало на улицата, което трябва да се изправи срещу съдбата си – да бъде крал на Англия и да победи тиранина Вортигерн (Джъд Лоу). Студеният и реалистичен стил на Ричи се вплита типично по холивудски във фентъзи света, в който живеят легендите за Артур – не са спестени ефекти, както за многобройните магии и масови бойни сцени, така и за легендарния меч Ескалибур.

Крал Артур: Легенда за Меча – Последният трейлър

В този трейлър можем да проследим цялата логическа последователност на сюжетната завръзка – Артур губи баща си, израства по улиците на Лондиниум и научава за своята житейска мисия. Дали ще избере пътя на героя, дали ще се окаже достоен за полагащия му се бащин трон?

Освен споменатите вече 3D ефекти, ще можем да се насладим и на музиката на Даниел Пембертън. Композиторът  е работил и по филмите The Man from U.N.C.L.E. (отново на Гай Ричи) и Steve Jobs (на Дани Бойл). Сред актьорите личат имената на Дейвид Бекъм – с малка, но запомняща се роля, и Кати МакГрат, която вече познаваме от сериала „Мерлин“ на BBC, също посветен на легендите за Крал Артур.

Остава ни само да чакаме месец май, за да проверим как се е справил Гай Ричи. Неговият вариант на легендата ще оживее на големия екран, за да даде началото на сезона на блокбастърите.

Крал Артур: Легенда за меча – IMDB

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Христо Андонов

Аз съм млад и перспективен автор, който се занимава с филми, сериали и музика. Израснал сред космополитния дух на град Бургас, той прокарва пътя си към върховете - блестящ математик в гимназията, после доказан юридически ум в университета, този мъж е символ на успеха на младежкия дух над сивотата на ежедневието.