Magus Medivh Books

Героите на World of Warcraft – Magus Medivh

Барабани, моля! Част номер седем (или осем, ако броите и двете части за Garona, които можете да видите тук и тук.) Ще разгледаме историята на един магьосник от света на World of Warcraft, който доста често споменаваме, но досега не сме задълбавали за него. Medivh или Magus – Пазителят на Trisfal.

Ранната история на Medivh

Преди Medivh да стане Guardian of Trisfal, майка му заемала тази позиция. Осемстотин години преди оркската инвазия, тя победила Sargeras, докато изпълнявала своя дълг. Или поне така изглеждало… Всъщност, той прехвърлил душата си в нейното тяло, и чакал правилния момент да се покаже, за да довърши плана си.

Четирдесет и пет години преди идването на орките. Aegwynn пожелала да създаде наследник, на когото да предаде своите сили и позицията, която зеамала. Въпреки абсолютната забрана на The Order of Trisfal, тя родила дете. По-късно убедила могъщия махгьосик Nielas Aran да го отгледа и подготви. Тя кръстила детето Medivh, което озачава „Пазач на тайни“ на елфски език. Aegwynn нямала идея, че освен силите си, тя предала и душата на Sargeras на своя наследник.

Детето имало щастливо и пълноценно детство, прекарано с Llane Wrynn и Anduin Lothar. Един ден тримата приятели били нападнати от тролове. Никой от тях нямал сериозни наранявания, но Medivh припаднал, след като използвал няколко магии. На 14-тия си рожден ден, магьосника изпаднал в кома, от която се събудил заради кошмар. Като всяко дете, Medivh отишъл да събуди баща си. Когато родителя посегал да прегърне детето си, силата на Sargeras в него се събудила и мигновено го убила. Детето отново изпаднало в кома, заради могъщата сила, която тялото му държала.

Magus Medivh

Падението на пазителя

След около 20 години, Medivh се събудил от комата, в която силата на Sargeras го вкарала и успял да убеди майка си и The Order or Trisfal, че му няма нищо. В ума му, обаче мислите били съвсем други. Тъмната сила на Sargeras променила до неузнаваемост всичко в младия магьосник. Силите му се увеличавали с всеки изминал ден и това не вещаело нищо добро.

Medivh започнал да търси начин да унищожи човешката раса на Azeroth, защото виждал тях, като единсвеното препиятсвие между него и отключването на пълния капацитет на силите му. Нужното за целта оръжие се криело в Draenor. След преговори с уарлока Gul’Dan, Medivh вече бил способен да достигне крайната си цел. Единственото, което трябвало да направи в замяна е да посочи локацията а The Tomb of Sargeras. Магьосникът отворил The Dark Portal, за да могат Gul’Dan и неговата оркска армия да нахлуят в Azeroth, за да унищожат човечеството.

Magus Medivh Casting Spell

Aegwynn се явила а сина си. за да се опита да го вразуми и да му покаже, че пътищата, по които поема са грешни. Medivh нападнал майка си, след което използвал магия, за да прекъсне видението. Това, обаче изтощило силите му и той се опитал да черпи такива от земята. Aegwynn оцеляла след атаката на Medivh, но била сериозно ранена.

Arcanagos – син дракон и един от пазителите на магията също отишъл в Karazhan, за да се опита да вкара Medivh в правилния път, от който злите сили го отклонили. Използвайки сила, драконът успял да рани магьосника, но той също изгубил битката. Още един път Magus останал безсилен.

Малко след това The Mages of Dalaran изпратили на Medivh чирак на име Khadgar, което на езика на джуджетата означава „Доверие“. Дълго време чиракът живеел със своя учител.

По това време, войната между орките и човешката раса започнала. Орките излезнали от територията, в която временно се установили – Black Morass,за което Medivh отбелязал, че всичко върви по план. Недълго след това в Karazhan пристигнала пратеничка на орките – Garona Halforcen. Магьосникът и орката имали афера, чийто резултат било дете от смесена раса – Med’an.

Чрез видеие, Khadgar и Garona разбрали, че Medivh е отговорен за оркската инвазия и той е този, който помогнал на Gul’Dan. Почти веднага чиракът и орката заминали за Stormwind, за да предупретят крал Llanе и Anduin Lothar. Кралят не бил особено впечатлен, но Lothar взел въпроса под голямо внимание и проучил какво се случва.

Lothar повел група войици на мисия към Karazhan. Докато се водела разярена битка. Medivh ударил Khadgar с мощна магия, която отнела силите му и го състарила. С последните си сили, чиракът успял да прониже своя учител с меч, с което го убил и прогонил тъмните сили на Sаrgeras, които се криели в него.

В кулата в Karazhan, Medivh работил над мощните си магии и когато той бил убит, те проклели кулата и цялата територия около нея. Сега това място го наричаме  Deadwind Pass. Кулата се превърнала в изключително опасно място. Всеки, който дръзнал да влезе – никога не излизал. В първия експанжън на играта – The Burning Crusade взимахме Violet Eye пръстените от там.

Когато Khadgar убил Medivh, неговият дух успял да избяга и с помощта на последните сили на майка му, магьосническия дух отново придобил човешка форма. Той се върнал в Karazhan, където отново се срещнал със своя чирак. За първи път пред Khadgar стоял само Magus, без следа от Sаrgeras.
Magus Medivh Fel Magic

Пророкът

Дълго след Втората война, странник започнал да се явява на жителите на Azeroth. Представяйки се като The Prophet, той предупреждавал хората за приближаващ апокалипсис. Младият Warchief Thrall – синът на Durotan имал сън, в който видял война между оркската и човешката раса, а от небето валяли Infernals. Когато се събудил, The Prophet му казал, че това не е сън, а видение и, че, ако иска да спаси хората си, трябва да замине за Kalimdor. Thrall не усетил лъжа в думите на странника и веднага потеглил.

Когато Ордата пристигнала в Kalimdor, нещата не се развили точно така, както очаквали. Хората били по-трудни за убеждаване, отколкото Thrall мислел. Те нарочили The Prophet за луд и искали да отпратят неканените гости час по-скоро. Само младата дъщеря на Daelin Proudmoore и чиракът на AntonidasJaina повярвали на налудничавите думи.

Jaina, Thrall и Carine Bloodhoof се срещнали случайно заради общата си цел – разговор с The Oracle. В момента, в който се подготвяли за предстояща битка помежду си, за пореден път се явил The Prophet. Той бил там, за да им каже, че ако искат да спрат Легиона – трябва да прекратят всякаква враждебност.

Когато всички се съгласили, странникът най-накрая разкрил своята самоличност. Явявайки се в сънищата на Thrall, Jaina и Malfurion Stormrage, той им казал, че няма да успеят да победят общия враг, ако не създадат съюз по между си. The Prophet също казал, че всъщност е не друг, а Magus Medivh – Последният пазител на Trisfal. Той им признал, че е довел орките и Легиона в Azeroth.

Magus Medivh Movie

Това беше част от историята на Magus Medivh – кратка и обобщена, както винаги. Следете страницата на Technology.bg, за да не пропуснете следващата част, в която ще разкажем историята на Warchief Thrall.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?