Anthem идва на 22.02.2019

Sci-fi шутърът от създателите на Mass Effect ще излезе в началото на следващата година. Това стана ясно след вчерашната презентация на играта по време на EA Play. ВioWare показаха и нов геймплей трейлър на Anthem, като същевременно разкриха повече подробности за механиките, историята и света на играта. 

A broken Anthem

Действието в Anthem ще се развива в алтернативен свят, който е разрушен в следствие на необясним катаклизъм. Единствените остатъци от бедствието са така наречените технологични химни на сътворението (The Anthems of Creation). Ролята, която ще поемем в играта, е на наемник, квалифициран да борави със специализирани екзо-костюми, наречени Javelin Suits. В зависимост от костюма, който изберем, ще можем да играем като един от четирите класа в играта – Colossus, Ranger, Interceptor и Storm.

Всеки костюм ще разполага с уникални способности, подходящи за определени ситуации. Така например, рейнджърът ще бъде специализиран за близки схватки, един срещу един, докато колосът ще може да използва по-тежки оръжия и ще нанася по-големи щети срещу групи от противници. Класовете, а съответно и костюмите, ще могат да бъдат сменяни по всяко едно време. Това означава, че ще имаме възможност да променяме стила си на игра в зависимост от ситуацията.

anthem 3

Костюмите ще могат да бъдат модфицирани чрез различни бои, брони и модификации. Допълненията ще могат да бъдат закупени, както чрез валутата в играта, така и под формата на микротранзакции. От BioWare обявиха, че в Anthem няма да има loot boxes и всеки виртуален предмет, закупен с истински пари, ще бъде ясен от самото начало.

Anthem 4

Anthem ще ни предостави възможност за сътрудничество с други играчи и наши приятели, запазвайки същевременно фокуса към историята. Това ще стане посредством различни централи (хъбове), където ще взаимодействаме с всички NPC-та. Играта ще може да бъде изиграна и изцяло самостоятелно, но според създателите, това ще повиши трудността ѝ.

Anthem излиза на 22.02.2019г. за Xbox One, Playstation 4 и PC. За повече новини от E3, следете Technology.bg.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Неделчев

Психолог ентусиаст, прохождащ автор и най-вече порода геймър. Към настоящия момент работя в социалната сфера, като прекарвам свободното си време излизайки с приятели, четейки книги и тренирайки.