Първи трейлър на Тор: Рагнарок

Тор: Рагнарок се сдоби с първи трейлър и той е … страхотен.

Когато казвам страхотен, нямам предвид, че филмът ще е страхотен. Имам предвид, че самият трейлър е точно това, което предишните филми за Тор не бяха – разчупен, ЗАБАВЕН. Вижте само как започва – с авто-експозиция от Тор, който ни пита – „сигурно се чудите как се стигна дотук“. За момента другият супергерой, който се опитваше по-някакъв начин да взаимодейства с публиката, беше само Дедпул. И докато при него интеракцията беше много по-целенасочена (тъй като това е вградено в образа му), то тук тя се дължи само на факта, че Marvel са се доверили на поредния не-толкова-познат на широката публика режисьор – Тайка Уайтити.

Бърза трейлър дисекция на Тор: Рагнарок

Преди да се отплесна и да ви кажа малко повече за Тайка, нека се върна обратно на темата и ви разкажа защо според мен това е eдин страхотен трейлър.

След като се запознахме с авто-експозицията, можем да видим основната злодейка – Кейт Бланшет. Първото й действие в трейлъра е да строши Мьолнир с една ръка. По този начин започва принизяването на героя към едно „дъно“ и показва, че злодеите тук са наистина всесилни. За да затвърдим нейното могъщество и да не я видим повече в трейлъра, тя помита цялата армия на Асгард само с едно замахване. И така, само за 30 секунди вече имаме силен злодей, който е достоен противник на Тор.

Но да продължим с падението на Тор – малко след това виждаме как го хващат като риба на сухо с най-проста мрежа. След това го откарват с малки шарени корабчета на Джеф Голдблум, който от своя страна пък го подстригва (край на Лореал меметата) и го хвърля да се бие с Хълк, който прилича на орк от Warcraft. За да продължим с епичността, Тор започва да се хили и казва – „ние сме приятели, знаем се от „офиса“. Понеже ние знаем, че Хълк и Тор обичат да се бият… те почват да се бият. Край на трейлъра.

Тор е вече с къса коса

Иначе вътре се вижда някаква жена, която левитира и прилича на Шрайка, Локи с два ножа и разни космически командоси.

Вижте обаче фънки диско цветовете, с които ни казват – този октомври. Вижте стила на надписа на филма, който се доближава много до комиксовия. Специално „Рагнарок“ е изписан с най-диско шрифта на света.

И през цялото време на заден фон звучат великите Лед Цепелин с песента за завладяването на Англия от Викингите – Immigrant Song.

Идеален резултат 5/7. Така се правят трейлъри!

Обеща да кажеш кой е Тайка Уайтити

Кой е Тайка Уайтити? Идва от Нова Зеландия и обича да прави комедия. Режисирал за телевизия и кино обаче, неговите филми така и не постигат световен успех, макар и да стават много известни в родината му. Въпреки че не става световноизвестен, филмите му се приемат много радушно от американската критика и той бързо е въведен да „играе с големите“ – Marvel му дават да режисира една от пост-сцените за Doctor Strange, пише един от първите сценарии на Moana, а също така му дават и да режисира сам третия самостоятелен филм за Тор.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.