Укрепени градове на Марс
Изображение: НАСА

Укрепените градове на Марс не са градове

Укрепени градове на Марс ли?

Според United Family Of Anomaly Hunters (Да, това е истинското им име – Обединено семейство от търсачи на аномалии), на Марс има огромни укрепени с валове стени. Длъжни сме да отбележим, че техните твърдения в никакъв случай не са безпочвени. Във видео без звук – кадри, хванати от MRO (Орбитиращ разузнавач около Марс), може да се забележи, че на Червената планета има извънземни укрепени със стени градове (звучи нереално, нали?).

Морета, вулкани, плата и долини

Интересните структури са разположени в Elysium Planitia. Тя представлява зона с удивителна геоложка история. Някога там са бушували вълните на истинско море, а вулкани са издигали заплашителни стълбове от дим и пепел. Тези природни чудеса по-късно са отстъпили място на скучни необитаеми плата и долини. Днес  земята е обхваната от плътен лед, а под него се намира незнайно колко дебел слой пепел. Тази територия е с колосалната площ на Северно море.

За жалост, официалната интернет страница на НАСА е посветила твърде малко информация на загадъчните структури. Там те единствено са изброени като съществуващи под широкия вулканичен чадър от нестихващи геоложки процеси.

А как са се сформирали тези чудатости?

Цялата снимка ни представя територия с реална широчина от 5 км. В този мащаб приличните на оградени със стени села структури са с ширинаот 100 метра. Една от официалните теории е, че те са се формирали от магнитногрундови вулканични изригвания. Нещо повече – те са били придружени от експлозии, в които се смесвали вода и магма.

Е, скъпи търсачи на марсиански цивилизации, за жалост този път отново ударихме на камък. Тъжно е, но трябва да си го признаем. Градове на Марс не съществуват. За сега – докато не открием. Продължаваме напред и дано следващия път имаме повече късмет.

Все пак, би било много забавно, ако извънземните, за които всеки говори, но никой не е виждал, бяха построили стена на съседната ни планета.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg