what we do in the shadows

FX поръчват десет епизода по „What We Do in the Shadows“

Името на Тайка Уайтити изключително много нашумя покрай успеха на последния филм на „Марвел“ за Тор. Малко хора обаче са запознати с неговото творчество преди блокбъстъра, а то заслужава дори повече внимание. През 2014 година заедно със своя колега Джемайн Клемент написват сценария, режисират и участват в хорър комедията „What We Do in the Shadows“. Лентата представлява псевдо-документален филм за живота на трима вампири, които трябва да се изправят пред предизвикателствата на модерния свят.

Очевидно някой толкова много е харесал въпросния филм, че е решил да създаде телевизионен вариант. Преди време американската телевизия FX, собственост на 21th Century Fox, поръчва на новозеландеца пилотен епизод. Резултатът от въпросния пилот е трябвало да реши и съдбата на самия сериал. За щастие на всички фенове, отзивите са били повече от положителни и FX са поръчали първи сезон с десет стартиращи епизода.

Действието ще се развива в Ню Йорк и отново ще се фокусира върху трима вампири, които делят жилище заедно. Самите епизоди ще са с продължителност от половин час и всеки ще постави героите в най-разнообразни ситуации от ежедневието. Очаква се сериалът да дебютира през следващата пролет.

Телевизионната версия на „What We Do in the Shadows“ е създадена от Уайтити и Клемент, като пилотният епизод е тяхно дело – първият е режисьор, а вторият – сценарист. В главните роли ще видим Мат Бери, Кайван Новак, Наташа Деметрио и Харви Гилън. Изпълнителни продуценти ще са вече споменатите създатели, заедно с Пол Симс, Скот Рудин, Ели Буш и Гарет Баш.

„What We Do in the Shadows“ беше прекрасна хорър комедия и се надяваме новите серии да са на не по-ниско ниво. Разбира се, това много зависи от главните действащи лица и химията между тях. Ние, като големи почитатели на оригиналния филм, ще следим с интерес развитието на този проект. В момента е в прекалено ранна фаза на развитие, за да очакваме кой знае какво. Най-вероятно в края на годината или началото на следващата ще можем да зърнем и първите кадри, а защо не и трейлър.

За финал нека си припомним международната реклама на филма от 2014 година:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!