Заглавна картинка на статията "TrackR - джаджата за проследяване на всичко"

TrackR – джаджата за проследяване на всичко

Случайно някога да се губили колата си на паркинга в мола? Да, ние също. Случва се. Паркираме и отиване на разходка или пазар. Когато се върнем нямаме ни най-малка представа къде е превозното ни средство сред морето от коли. Е, предлагаме ви едно решение – TrackR. Това е най-достъпното и бюджетно устройство за проследяване на изгубени вещи. Продажбите надхвърлят 7 и половина милиона по цял свят.

TrackR е винаги на разположение

Снимка на TrackR

Излизате от магазина и ви посреща океан от автомобили. Започвате да се чудите къде точно бяхте паркирали. Лутате се из редовете и натискате копчето на дистанционното и се надявате да чуете алармата си. Влудяващо е за всеки, особено при горещ летен ден. Или по време на „прекрасната“ лятна градушка, която виждаме все по-често (гадно глобално затопляне).

Снимка на TrackR

За щастие вече не ни се налага да слагаме скъпи GPS системи. Стартъп компания от Калифорния, САЩ, се е погрижила за този проблем с доста по-бюджетно решение. Те са създали малко устройство, което работи с вашия смартфон и може да ви покаже точно къде сте оставили колата си или нещо друго, към което сте го прикрепили. Джаджата носи името TrackR Bravo. Тя е с размерите на монета и представя изцяло нов начин, по който следим вещите си.

Как да го ползваме

Снимка на TrackR

Начинът, по който се използва, е доста лесен. Просто сваляте безплатното приложение TrackR на смартфона си, свързвате го с устройството и… сте готови. Или закачете TrackR към някоя вещ и сте готови. Процесът по настройване, сваляне на програмата и закачане не отнема повече от 5 минути. Устройството спокойно може да се прикачи към ключове, портмоне, куфар, други устройства и изобщо към каквото решите да следите. С помощта на телефона си спокойно можете да локализирате вещите си, прикрепени към TrackR. „Устройството може да ви спести доста време и пари при търсене и губене на ценни вещи“ коментират потребители.

Снимка на TrackR

Връщайки се на примера с колата, просто скрийте джаджата в жабката, под постелките, в багажника или където и да било и спокойно открийте колата си в морето от автомобили.

Снимка на TrackR

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.