The Void

„The Void“ с нов трейлър и плакат

Хорър сцената не се слави с особено силна репутация напоследък. В последно време обаче млади имена и свежи идеи са на път да променят тази тенденция. Пореден пример и силна надежда идват в лицето на „The Void“. Филмът е дело на дуото Стивън Костански и Джереми Гилеспи, които са работили по специалните ефекти на заглавия като „Огненият пръстен„, „Отряд самоубийци„, „Робокоп„, телевизионната адаптация на „Ханибал“ и много други. 

Първоначалните отзиви за филма са повече от позитивни от фестивалните прожекции, които зрителите са успели да гледат. Най-положителните мнения са относно „практичните“ ефекти, които са използвани, за сметка на компютърно генерирани такива. Това най-вероятно се дължи и на дългогодишния опит на двамата режисьори.

Ето и последния трейлър:

„There is a hell. This is worse!“

Едва ли е нужно да казваме колко много ни харесва видяното. Силното намигване към творчеството на Джон Карпентър и леките забежки към Лъвкрафт само засилват желанието ни да гледаме филма. Силно се надяваме, че авторите ще успеят да изпълнят своите обещания и това ще бъде един от ужасите на годината. Трейлърът определено предразполага към нещо брутално и кърваво.

Предлагаме Ви и кратък синопсис на сюжета:

„По време на рутинен патрул, полицай Даниел Картър (Аарън Пуул) се натъква на кървящ мъж, накуцващ по усамотен път. Той го откарва по спешност в най-близката болница, само да открие, че персоналът и пациентите се превръщат в нещо нечовешко. С увеличаването на ужаса, Картър повежда малцината оцелели на адско пътешествие през подземията на болницата в отчаян опит да сложи край на кошмара, преди да е станало твърде късно.“

Британската премиера е насрочена за 31 март.

„The Void“ е режисиран от  Стивън Костнански и Джереми Гилеспи, сценарият също е тяхно дело. В ролите ще видим Аарън Пуул, Кенет Уелш, Елън Уонг, Катлийн Мънро и други.

За финал Ви оставяме и с последния официален плакат, който крещи Лъвкрафт отвсякъде.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!