halloween

Първи трейлър за предстоящия „Halloween“ на Дейвид Гордън Грийн с Джейми Лий Къртис

Едва ли има хорър любител, който да не е запознат с класиката на Джон Карпентър от 1978 година „Halloween“. Филмът превърна изпълнителката на главната роля Джейми Лий Къртис, за която това беше и дебют на голям екран, в една от кралиците на ужасите по онова време. След като преди десетилетие Роб Зомби много успешно рестартира поредицата, а след това сам съсипа с последвалото продължение, съвсем логично беше рано или късно погледът отново да се насочи към успешния франчайз. Едва ли обаче и с най-оптимистично настроените фенове очакваха това, което в крайна сметка ще получим.

През изминалата седмица интернет пространството беше залято от снимки и промоционални клипчета, обещаващи трейлър. Те ни показват една остаряла, но готова за битка Джейми Лий Къртис, която вече 40 години очаква своя най-голям кошмар да се завърне. Преди да продължим, вижте и обещаната реклама:

Все още не сме много убедени какво да мислим, но надеждите ни са наистина големи. Освен вече споменатата Къртис, в новия филм се завръща и оригиналният актьор, който изпълнява иконичната роля на Майкъл Майърс – Ник Касъл. Действието ще се развива 40 години след лентата на Карпентър и ще игнорира всички последвали продължения. Смел ход от страна на екипа, който се надяваме да бъде изигран правилно. Изключително много ни харесва новата и остаряла маска, зад която ще се крие Майърс. Тук тя не е толкова лъскава и бяла, символизирайки всички тези години зад решетките. Описанието не е кой знае колко конкретно, но на всички е ясно какво предстои:

Лори Строуд се изправя един последен път срещу Майкъл Майърс, маскираната фигура, която едва не отне живота ѝ преди четиредесет години в нощта на Хелоуин. Тя е посветила цялото си съществуване да се подготви за този сблъсък, защото знае, че един ден той ще се завърне.

halloween

Очевидно, по думите на режисьора Дейвид Гордън Грийн, една от основните теми на филма ще бъдат отношенията на Лори с нейните дъщеря и внучка. Вманиачаването по Майърс толкова години създава множество конфликти, които семейството ще трябва бързо да разреши, ако иска да оцелее. Обществото около нея също е уморено да слуша за зловещия убиец и хората я намират за откачена старица, която се стараят да избягват на всяка цена. Разбира се, в края, Лори Строуд ще бъде единствената, която ще може да се справи с все така решения да я убие Майкъл.

halloween

Режисьор на „Halloween“ е Дейвид Гордън Грийн. Сценарият е негово дело и на Дани Макбрайд. В ролите ще видим Джейми Лий Къртис, Ник Касъл, Джуди Грийър, Уил Пейтън, Вирджиния Гарднър, Анди Матичак и други. Премиерата е насрочена за 19 октомври. Самият Карпентър ще бъде изпълнителен продуцент. Докато чакаме, можете да се запознаете по-подробно с Майкъл Майърс, който сме представяли в рубриката ни „Хорър икони“.

halloween

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!