Новата версия на „Suspiria“ на Лука Гуаданино с първи трейлър

Досега не сме писали за предстоящата нова версия на класиката на Дарио Ардженто „Suspiria“, но това е заглавие, което чакаме с огромен интерес. Признаваме, че си бяхме скътали и голяма доза съмнение, защото подобни филми много трудно могат да бъдат „повторени“. Все пак, след първите впечатления на публиката в Кан и коментарите за брутален и зловещ филм, въпросното съмнение започна бавно да се топи. Днес имаме възможност да видим и първия официален трейлър на лентата на Лука Гуаданино и спокойно можем да кажем, че това се превръща в едно от най-чаканите заглавия за годината. Вижте и самата реклама:

Мрачна и зловеща атмосфера, страховити и отблъскващи персонажи в добавка с потискаща музика, изглежда „Suspiria“ си има от всичко, че и отгоре. Кадрите наистина са чудесни и нямаме търпение да дойде ноември месец, както и да се надяваме, че ще се появи и по родните екрани. Ако все пак не сте запознати със сюжета на филма, ето за какво се разказва в него:

Годината е 1977 и младата американка Сузи Баниън се присъединява към танцова група в Берлин. Обучението ѝ под вещото ръководство на артистичния директор мадам Бланк е повече от впечатляващо, но скоро нещо започва да я притеснява и измъчва. Мрачни тайни ще излязат наяве, а кошмарът и мракът около тях ще започнат да затягат своя безмилостен обръч около младото момиче.

Новата версия на „Suspiria“ е режисирана от Лука Гуаданино („Призови ме с твоето име“), а сценарият е дело на Дейвид Кайганич. Последният е работил по чудесната екранизация на „The Terror“ по Дан Симънс тази година, а също така подготвя и новата версия на „Pet Cemetery“ по Стивън Кинг. В ролите ще видим Дакота Джонсън като Сузи Баниън, Тилда Суинтън като мадам Бланк, Миа Гот, Клои Грейс Морец, Джесика Харпър и други. Музиката е дело на Том Йорк, познат от групата „Radiohead“. Премиерата е насрочена за 2 ноември тази година.

За финал ви оставяме и с кървавия плакат на филма:

suspiria

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!