the simpsons

The Simpsons го направиха отново!

Преди да започна, искам да предупредя, че статията съдържа спойлери за пети епизод от осми сезон на Игра на Тронове. Ми да, човек. The Simpsons отново извадиха кристалната топка. Хвърляха боб, гледаха на кафе, на длан и останалите там пророчески методи. Преди два дни излезна предпоследният епизод на епичната сага Игра на Тронове. В този епизод Денерис Таргериен изперка. Ама верно си изперка момичето. Яхна последния си жив дракон и изпепели Кралски Чертог с все селяните, сградите, Червената Цитадела, всичко. Изби стотици хора, подобно на баща си – Лудият крал Ерис.

Дотук добре – хлопа ѝ дъската, това го разбрахме – простено ѝ е – лудите не ги съдят. Темата на статията е друга.

През 2017 година в епизод, наречен The Serfsons, Simpsons предсказват случилото се в този предпоследен епизод на GoT.

Двете сцени са съмнително близки една до друга. В една от сцените Церсей Ланистър гледа през терасата на Червената Цитадела, докато градът бива изпепеляван, и се усмихва, подобно на жълтите ни любимци. В далечината и на двете сцени можем да видим планински върхове. Драконът (Simpsons) не е обязден в този момент, но има седло на него. Дрогон (Игра на Тронове) носи Денерис на гърба си, което може да се брои като прилика, ако не сме чак толкова взискателни.

Ето малко снимки и сравнения от двата сериала:

Kings Landing Simpsons

kings landing 2

Денерис, затова казвам, че прилича на баща си. Долу виждаме една малка експлозия от Адски Огън. Баща ѝ го е използвал, за да гори хората, в които вече нямал вяра. Последните му думи са „Burn them all“.

GOT

Освен изгарянето на Кралски Чертог, The Simpsons показват и своя версия на Нощния Крал от Игра на Тронове.
Night King Simpsons

Night King 2

Като крайно заключение мога да кажа, че по мои сметки сценаристите на Семейство Симпсън не са от тази планета. Или ако са, то те са разкрили пътуването във времето. Как мислите вие? Дали Мат Греонинг има кристална топка и пророчески видения и сили, или всичко е едно голямо съвпадение? Ако не си спомняте, ето една моя стара статия за другите предсказания на шоуто.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?