Сериалите тази седмица (17-23 юли 2017 г.)

Сериалите тази седмица (17-23 юли 2017 г.)

Това лято е много динамично и с разнообразни климатични условия. Но още по-добре. Нека не е само жега, но да има и малко дъждец, да разхлади и да пуснем някой сериал, чувайки успокояващите капки по прозореца. А сериалите тази седмица са особено вдигащи адреналина. След лекия режим предната седемдневка сега е моментът да видим малко ужас и екшън.

17 юли

Game of Thrones, Сезон 7

IMDB (9,5/10)

„Игра на тронове“ е сигурно един от най-гледаните сериали на всички времена. Всеки, който е започнал да го гледа, забравя да диша дори, докато поглъща жадно епизод след епизод. Сериалът е създаден по поредицата романи на Дж. Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“. Заглавието на шоуто идва от първата книга от поредицата, носеща същото заглавие. Действието се развива в измисленото кралство Вестерос, където 7 клана се борят за контрола над Железния трон, от които водещи са Старк, Баратеон и Ланистър. Сезон 7, който е предпоследен, стартира с рекордните 8,89 милиона зрители. Силата на „Игра на тронове“ като ТВ продукция е, че никога не се опитва да намали сложността на припокриващите се сюжети. И отново в този сезон ще има изобилие от плът, секс и насилие.

The Strain, Сезон 4

IMDB (7,4/10)

Щамът придава не по-малко потресаващ нюанс. В сериала д-р Ефрем Гудуедър, шеф на Центъра за контрол на заболяванията в Ню Йорк, и неговият екип са натоварени с важната задача да проучат мистериозна вирусна епидемия, водеща до вампиризъм. Д-р Нора Мартинез – биохимик, играе също важна роля за спасяването на човечеството. Интересно е, че най-много информация за епидемията има професор Ейбрахам Сетракиан, собственик на заложна къща в Харлем, Ню Йорк, а в миналото оцелял от Холокоста и емигрант в Щатите. Това е последният сезон на апокалиптичния сериал. След силния старт през 2015 година и 2 по-летаргични сезона, сега четвъртият, центриран върху оцеляването и семейството, ще ни даде нужните отговори.

19 юли

Shooter, Сезон 2

https://www.youtube.com/watch?v=QwdGsQIHL_o

IMDB (7,7/10)

Боб Лий Суагър е ветеран и експерт по стрелба, който живее в изгнание. Омар Епс е бившият командир на Суагър, който го привиква да работи за правителството срещу евентуален атентат срещу президента на САЩ. Натоварен е с убийствената мисия да предотврати заговор за убийство на президента на САЩ. Сериалът е създаден по бестселър романа на Стивън Хънтър. Сега се връща с втори сезон, в който ще участват много нови герои.

21 юли

Ozark, Сезон 1 Нов

https://www.youtube.com/watch?v=6Y7kHHxylps

IMDB (*/10)

Сериалът ни отвежда в тъмния свят на прането на пари от наркотици. Марти Бърд е финансов съветник, но и тайно пере пари за мексиканския картел. Той решава да замине с част от парите на престъпната организация и да се покрие заедно със съпругата си Уенди и деца тийнейджъри, Шарлот и Йона, в курортното селище Мисури Озарк. Вместо познатите небостъргачи от Чикаго и търговските етажи, Озарк ни дава поглед върху капитализма, семейната динамика и оцеляването през очите на обикновения американец.

Вероятно вече сте под напрежение. А може и вече да сте започнали да гледате някои от горните заглавия. Така че ще се радваме да оставите коментар за сериалите тази седмица. Приятно гледане!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Ихчиева

Катя Ихчиева е всестранна личност. Работи в областта на известяването (SMS, E-mail, Viber), допълнително гради екипи, учи хора на лидерство и придвижва екологични продукти. В свободното си време се занимава с писане, четене, пътувания и гледане на филми.