Какво да очакваме от новия iPhone 11?

Датата на пускане на новия iPhone 11 ще е вероятно през септември, но вече се говори, че Apple ще тестват няколко нови концепции за iPhone 2019 месеци предварително.

Информацията, събрана от уважаваните репортери на Bloomberg Марк Гърман и Деби У, показва, че Apple има няколко трика в ръкава си, за да убеди купувачите да подминат грозния екстериор на iPhone 11.

Какви функции да очакваме?

Заглавието на новината е потвърждение, че Apple наистина обновява iPhone 11 и iPhone 11 Max (имената все още не са уточнени) с допълнителен ултраширокоъгълен обектив. Докато iPhone XR2 ще има двойна камера с добавено оптично увеличение, подобно на iPhone X и XS. Вероятно чрез използване на ултраширок обектив ще е възможно добавянето на случайно изрязани елементи от снимка чрез “функция за автоматично коригиране”.

iPhone 11
Снимката е качена в Twitter от Марк Гърман.

И трите нови iPhone също ще имат обратен безжичен заряд. Тази възможност позволява на потребителите да зареждат съвместими устройства (като безжичния корпус на AirPods) само като ги поставят на гърба на телефона. Това е популярна функция, вече видяна в модели на Samsung и Huawei. В същото време, в основата на новите iPhone ще се появи следващото поколение чипове A13 на Apple. Bloomberg съобщава, че са влезли в тестово производство през април, като масовото производство се очаква да започне този месец.

Лоши новини? Bloomberg потвърждава, че и трите модела на iPhone наистина ще изглеждат идентични със стария дизайн на техните предшественици. Изключение ще направи новата форма на задните камери (да, дори и на двойния обектив на iPhone XR2). Вероятно устройствата ще бъдат с „около половин милиметър по-дебели”, но оптимистите се надяват, че това означава по-големи батерии.

Последните слухове от анализатора на Apple Минг-Чи Куо предполагат, че iPhone 11 ще има огромна батерия. Говорим за увеличаване на капацитета с 25%.

iPhone 11 или iPhone XI?

Apple премина от Lightning към пълно USB-C решение за iPad Pro и избра същия стандарт за всичките си съвременни MacBook. Но Куо не смята, че това е годината, през която Apple ще премине изцяло към USB-C зареждане, така че задръжте резервните Lightning кабели.

Говори се, че iPhone 11 няма да има 5G свързаност. Apple има тенденция да изчаква, докато стандартите за мобилна мрежа се установят, преди да ги приеме. Точно какъвто беше случаят с 3G и 4G.

Bloomberg казва, че новите модели iPhone са с кодови имена D43 (iPhone 11), D44 (iPhone 11 Max) и N104 (iPhone XR2). Окончателното брандиране все още не е завършено. Говорител на Apple отказа да коментира новината, което е стандартна политика на компанията.

Да, Apple не прави най-стилните си телефони тази година, но те остават по-интелигентни, отколкото проблемните iPhone XS и XR. Въпреки това, ако можете да си позволите да пропуснете ъпгрейд, Apple изглежда имат много по-вълнуващи планове за следващата година.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.