The Long Dark получава своята заслужена история

The Long Dark получава своята заслужена история

Студиото Hinterland най-после даде повече информация за дългоочаквания story mode на своята игра The Long Dark. Феновете на канадската сървайвъл приключенска игра трябваше да почакат дълго, преди тя да се сдобие със своя собствена история, но чакането е на път да завърши.

Борба за оцеляване

The Long Dark излезе през 2014 година и оттогава натрупа солидна фен база, преначертавайки границите на приключенския жанр. Въпреки това играта имаше един сериозен минус – липсваше ѝ story mode. Tези от вас, които са запознати с The Long Dark, знаят, че играта имаше изключително реалистични сървайвъл елементи, в комбинация с красива графика и интересен широк свят за изследване.

Играчът влиза в ролята на пилот, чийто самолет се разбива някъде в дивите гори на Северна Канада по време на необяснен глобален катаклизъм. Целта на играта е проста – да запазите героя си жив възможно най-дълго време. Това включва събиране на дърва и гориво, набавяне на храна, чрез ловуване и тършуване, и най-вече да не стоите прекалено дълго време, изложени на безмилостните северни ветрове. Проблемът е, че това бе всичко в оригиналната версия на The Long Dark. Играта бе изцяло насочена към борбата за оцеляване, без да има никакво развитие на героя и историята.

Светлината в края на The Long Dark

Предизвикателният геймплей определено донесе много фенове на играта, но истината е, че всички те чакат момента, в който The Long Dark ще получи своята заслужена история. Е, чакането свърши, защото Hinterland Studios обяви, че Early Access версията на играта, включваща story mode, ще излезе на 01.08.2017 г.

Авторите дават доста информация за историята, която ни очаква в новата версия на The Long Dark. Играта ще се състои от пет отделни части, като този август излизат първите две. Заглавието на поредицата ще е Wintermute и ще се върти около пилота Will Mackenzie и Dr. Astrid Greenwood. Странно геомагнитно явление води до разбиването на техния самолет някъде в канадската пустош. В първата част Will ще трябва да намери Astrid, осъзнавайки, че светът около тях се е променил под влиянието на мистериозно събитие.

Нямаме намерение да спойлваме повече от поредицата, но нещата изглеждат доста интересни, така че, който желае, нека чете на своя воля. Разработчиците споменават, че времето за игра на всяка част ще е около 6 до 10 часа, a тийзърът разкрива типичната красива и детайлна графика на играта. Накратко, онази рядка гейминг порода, която обича да се лута из красиви природни пейзажи, търсейки отговорите на заплетени загадки, задължително трябва да е развълнувана от новината за story mode на Тhe Long Dark.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!