State of Decay 2

State of Decay 2 – вече с конкретна дата

Съвсем наскоро от Microsoft потвърдиха, че State of Decay 2 – продължението на доста успешния зомби сървайвъл от 2013, ще излезе на 22 Май за Xbox One и Windows 10 PC с cross play и play anywhere поддръжка. Това ще рече първо, че играчи от двете платформи ще могат да играят заедно, и второ – веднъж закупили играта, ще можете да я играете и на двете платформи, като прогресът ви ще се мести с вас. Играта ще бъде достъпна и в Xbox Game Pass.

Какво знаем за State of Decay 2

Подобно на първата игра State of Decay 2 ще предлага отворен свят, но за разлика от нея той ще бъде разделен в три различни карти. Всяка от тях ще бъде приблизително с размера на този от първата игра, като трите от части ще се различават помежду си в околна среда, локации и ще изискват различни стратегии за оцеляването ви. Възможностите за изгреждане на дом и наличните мисии също ще варират от зона до зона.

За жалост, за момента няма официална информация дали играта ще дойде на Steam или някой от другите големи дигитални магазини. Съответно не знаем и дали ще излезе за операционна система, различна от Windows 10. Но ако можем да съдим по FAQ секцията в официалния сайт на играта, то вратичката за Steam е оставена широко отворена. Пък и като имаме предвид предишния ни опит с Quantum Break, която се раздели с ексклузивността си около половин година след рилийз, то нещата изглеждат почти в кърпа вързани.

Обявена е цена от €29.99 или съответния регионален еквивалент за стандартното издание и €49.99 за Ultimate изданието на играта. Една добра новина е, че студиото разработчик Undead Labs потвърди, че в State of Decay 2 няма да има микротранзакции, но поради ниската начална цена планират добавянето на платено DLC съдържание в бъдеще. В този ред на мисли, Ultimate изданието ще осигури не само ранен достъп до State of Decay 2 и включено копие от първата игра, но ще предостави достъп и до предстоящо DLC съдържаниe.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иван Иванов