безплатна ИТ школа за деца

Бош Инженеринг Център София и Училищна Телерик Академия откриват първата безплатна ИТ школа за деца в Банско

Програмата „Дигитални науки” има за цел да насърчи образованието на ученици от 5-ти до 7-ми клас и да подпомогне развитието им в тази сфера от ранна възраст

  • Обучителната програма в Банско ще бъде осъществена с финансовата подкрепа на Бош в партньорство с Училищна Телерик Академия и Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ)
  • Дарението на компанията ще подпомогне създаването на школата и провеждането на програмата „Дигитални науки”
  • Центърът участва активно в подготовката и реализацията на проекта

Бош Инженеринг Център София подкрепя Училищна Телерик Академия в създаването на първата безплатна ИТ школа за деца в град Банско през учебната 2022 – 2023 година. Обучението е част от Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, която предоставя възможност да се обучават на програмиране и дигитални технологии, и се провежда в партньорство с Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ).

Какво включва първата безплатна ИТ школа за деца?

Програмата „Дигитални науки“, която ще се реализира в новосъздадената школа, има за цел да насърчи образованието на деца от 5-ти до 7-ми клас и да подпомогне развитието им в тази сфера от ранна възраст. Бош Инженеринг Център София подкрепя инициативата с дарение, което осигурява провеждането на школата, в която да се обучават учениците и ангажирането на преподаватели. Представители на Центъра участват активно в проекта.

безплатна ИТ школа за деца

Школата ще стартира с прием на 20 ученика, като обучението се планира да започне около средата на октомври 2022 г., а общата му продължителност ще е 72 часа. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването за „Дигитални науки“ става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври и включва попълване на електронна форма, както и приемен тест.

За основателите

Училищна Телерик Академия е безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици. От създаването ѝ през 2010 г. до днес тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 години на програмиране и дигитални технологии.

Бош Инженеринг Център София инвестира постоянно в създаването на среда с повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез използването на технологии и е последователен в подкрепата си за образованието, професионалното развитие и ориентация на млади ИТ таланти.

Компанията осигурява на ученици и студенти различни възможности за развитие в сферата на най-съвременните софтуерни технологии, които ще оформят бъдещето на автомобилната индустрия. Дуалното обучение, стажантските програми, доброто сътрудничество с училищата и университетите са част от добрите дългосрочни практики на Бош Инженеринг Център София.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.