iMac Pro

Apple iMac Pro вече е в продажба!

Фил Шилер наскоро даде обширно интервю за гаджет списанието Т3, в което коментира всичко- от iPhone X и Face ID в iPod-ите, до закъснелия HomePod смарт високоговорител. Шилер също така намекна, че пускането на iMac Pro ще е до няколко дни. Apple вече потвърдиха, че това ще стане на 14 декември.

Apple твърдят, че iMac Pro е най-мощният iMac до сега, така че цената му е около 5 хиляди долара. Първоначалната идея е да бъде пуснат за продажба през декември. Но след забавянето на HomePod, никой не се надяваше да стане преди Коледа. Обаче, от компанията ще доставят най-мощния Mac на определени професионалисти до края на седмицата.

Както направиха и с iPhone X, от Apple позволиха на някои влогъри в YouTube по-ранно запознаване с iMac Pro. Така ще можете да видите ревю преди да го закупите.

Онова, което се предлага, е 27-инчов дисплей, с резолюция от 5120×2880 пиксела и яркост 500nits. Процесорът Intel Xeon ще се предлага с 8, 10 и 18 ядра, допълнени от 32, 64 или 128 GB от 2666MHz DDR4 ECC памет. 1TB SSD  се предлага стандартно, но има опции за 2 и 4TB. Графичен чип, AMD Radeon Pro Vega 56 с 8 GB памет HBM2, а ако случайно това не е достатъчно добро за Вас, намира се и Vega 64 чип с 16 GB HBM2.

Звукът се управлява от стерео високоговорители, но има жак за слушалки. 1080p FaceTime HD камерата се допълва от четири вградени микрофона. Можете да свържете до четири външни 4K дисплея  или два 5К дисплея, ако 27 инча не са достигат. Apple също така включва 10Gb Ethernet, 4 Thunderbolt USB-C порта, 4 стандартни USB 3 порта и SDXC слот за карти (с UHS-II поддръжка) на гърба. Безжичната връзка е под формата на 802.11ac и Bluetooth 4.2.

IMac Pro ще работи с MacOS High Sierra, а Apple включва всички периферни устройства, които ви трябват в кутията, за да стартирате. Те включват клавиатура Space Grey Magic с цифрова подложка, мишка Space Gray Magic 2, кабел Lightning to USB и основния захранващ кабел.

Уеб сайтът на Apple бе актуализиран, за да включи секция iMac Pro, заедно с датата на пускане – 14 декември. Ако искате 18-ядрения iMac Pro обаче, той няма да бъде наличен до началото на следващата година.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.