Surviving Mars е новото предизвикателство от Haemimont Games

Surviving Mars е новото предизвикателство от Haemimont Games

Години наред от българското студио Haemimont Games предизвикваха геймърите да се справят с управлението на малка островна бананова република. Напоследък от базираната в София фирма са решили да разширят полето на изява и географската зона, пренасяйки действието на около 55 милиона километра от Земята.

Да оцелееш на Марс

Според авторите на играта Surviving Mars е “хардкор сървайвъл градски-строител“, където играчите ще трябва да построят годна за живот колония насред тежките и враждебни условия на Марс. Звучи толкова забавно! Допълнителна информация за играта можем да прочетем на сайта на разпространителите от Paradox Interactive и честно казано, колкото повече четем – толкова по-интерeсно става.

Surviving Mars ще бъде стратегическо sci-fi приключение, в което играчът ще си служи с технологиите на бъдещето, за да изгради своята колония на Червената планета. Разбира се, не очаквайте най-големите проблеми на вашата колония да бъдат задръстванията и липсата на достатъчно детски градини. Предизвикателствата на Марс ще изискат от геймърите много високо ниво на планирате и превенция. Не бихте искали да спре токът на място, където няма кислород, нали?

От снимките става ясно, че колониите ще се развиват под огромни куполи.

Разработчиците ни обещават и допълнителни интерактивни елементи, които да гарантират, че играта няма да е монотонна и повтаряема. А нека си признаем, това е неизменна част от city-buidling жанра, макар и игра като Sim City да се превърна в едно от най-култовите заглавия в гейминг индустрията.

Това, което ни очаква в Surviving Mars e research tree, даващо статични задължителни опции за развитие, комбинирани с набор от случайно предоставени такива. Така играчът няма да се изкушава във всяка нова игра да поема по един и същи изпитан път на развитие. Освен това, самата Червена планета ще крие своите хилядолетни тайни, които, ако успеете да ги откриете, ще ви дарят с богатство или накажат с неочаквани катаклизми.

Колониите ще се развиват, използвайки технологиите на бъдещето.

Surviving Mars е планирана да излезе през 2018 година за PC, Mac, Linux, PS4 и Xbox. Дотогава се насладете на първия трейлър от играта.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!