Начало / Технологии / Уеб / Linksys AC1900 е първият модем-рутер хибрид на компанията
Заглавна картинка на статията "Linksys AC1900 е първият модем-рутер хибрид на компанията"

Linksys AC1900 е първият модем-рутер хибрид на компанията

Като цяло, за да имаме безжична връзка към Интернет ни трябват две отделни устройства. Модем, към който нашия доставчик пуска Интернет връзката и така ни приобщава към световната мрежа. И рутер, който взима тази връзка и предава безжичен сигнал наоколо, който нашите устройства прихващат. Телефони, таблети, лаптопи, умни домашни устройства, асистенти, телевизори, конзоли, дори настолни компютри засичат тази безжична мрежа и я ползват. Linksys решават проблема с двете отделни устройства със своя първи модел Linksys AC1900. Това е хибриден модем-рутер, който комбинира функционалността на двете устройства.

Решението Linksys AC1900

Снимка на Linksys AC1900

Linksys е компания, която се занимава с мрежови устройства. Тя е една от водещите на пазара, както за потребители, така и за корпорации. С Linksys AC1900, производителят се опитва да комбинира две устройства в едно и да елиминира нуждата от повече джаджи у дома. Макар и подобно устройство да не е съвсем нова и иновативна идея, Linksys AC1900 е първият опит на компанията с подобен продукт. Това би било добро решение за хора, на които се налага да наемат модеми от своите доставчици, или просто искат да намалят количеството кабели в дома си. Linksys AC1900 Cable Modem Router (пълното наименование на продукта) поддържа DOCSIS 3.0 стандарта за модеми, както и всички функционалности на модерен, конвенционален, безжичен рутер. Това е една добра опция, ако решите да намалите бройката устройства в дома си, без да жертвате функционалност. Повече информация ще намерите в страницата на производителя.

Какво друго?

Макар много хора да не са фенове на такива хибридни устройства, подобни опции са доста добри за потребители, които не сменят рутерите си често. Linksys плануват да рекламират устройството си към обикновения потребител, който няма особени изисквания към мрежата си вкъщи освен тя просто да работи.

Снимка на Max-stream EA9300

Освен Linksys AC1900 компанията също обяви Max-stream EA9300. Това е рутер за 299 щатски долара. Той предлага 802.11ac функционалност и други глезотии (четириядрен процесор, поддръжка на Alexa за гласови команди и др.) за по-напреднали потребители.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.