Altered Carbon

Altered Carbon – смъртта не е краят

Netflix не спират да ни радват със стабилно изглеждащи сериали и филми. Явно практиката да купуват сценарии, на които Холивуд е обърнал гръб или смята за „рискови“, се отплаща все повече. Пoследното им творение, което очакваме с нетърпение, се казва Altered Carbon. Сценарият е базиран на едноименния роман на Ричърд К. Морган. При липсата на сайбърпънк сериали, трейлърът на Altered Carbon идва като глътка свеж въздух.

Действието се развива в недалечното бъдеще,  в което хората са успели да разработят процес за „дигитализиране“ на съзнанието и потенциалното му „имплантиране“ в ново тяло след смъртта. Главният ни герой е Такеши Ковач (Джоъл Кинъман) затворник и бивш войник, имплантиран в тялото на умрял полицай, нает от богатия филантроп Лорънс Банкрофт (Джеймс Пюрфой), за да разследва убийството му. Според официалната версия на полицията, Банкрофт се е самоубил, но самият той не е толкова сигурен, че го е направил. Наградата на Такеши за разплитането на тази завързана мистерия е свободата му.

https://www.youtube.com/watch?v=dhFM8akm9a4

Ориенталските нотки, неоновите светлини, мълчаливият детектив, разследващ „особени“ хора – ако не знаехме, бихме се заклели, че Altered Carbon е по роман на Филип К. Дик и е част от вселената на Blade Runner. Този факт, разбира се, няма как да ни накара да почувстваме друго освен вълнение от предстоящата премиера. Самата тя се очаква да е на 2ри февруари. От Netflix, разбира се, смятат да пуснат целия сезон на тази дата, каквато вече отдавна е практиката с авторските им сериали.

Сезонът се очаква да е 10 епизода, а дали историята ще е завършена в тях, предстои да видим. Имайки предвид, че Netflix от доста време се опитват да направят касов „жанров“ сериал а ла Game of Thrones, и добавайки към това факта, че Altered Carbon е първата книга от трилогия за Ковач, вероятността за продължение не изглежда малка. За едно обаче сме сигурни – Altered Carbon ще е един от sci-fi сериалите, на които си заслужава да се хвърли поглед, предвид стабилния актьорски състав, красивата кинематография и относителната суша в този жанр.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Оскар Акоста