fortnite battle royale

Fortnite Battle Royale – PvP Tips and Tricks

Fortnite Battle Royale – Направихме един около едноседмичен маратон на онлайн версията, включващ общо горе-долу 15 часа сън и игра през остатъка. След като вече доста напреднахме в играта, решихме да ви споделим най-успешните стратегии и малките хитринки, които разкрихме. Ако сте пропуснали нашата статия за Fortnite Battle Royale, можете да я видите тук.

Хитрости

 • Задължително трябва да си намерите снайпер. Най-добре bolt action, защото с правилно преценен удар убивате от раз.
 • Трябва да имате стратегия за място на кацане. Ако не прецените добре, няма да успеете да се екипирате навреме преди мелето. Едно от добрите места за кацане е Retail Row. Няма много хора, но е пълно с оръжия, отвари за щит, мед китове и капани.
 • Стойте близо до границата между бурята и безопасната зона. Винаги има няколко изостанали играчи, които ще тичат паникьосано в опит да не умрат. Те не са внимателни и гледат бурята зад тях не какво има пред тях.
 • Парашутът ви ще се отвори на определена височина. За да кацнете по-рано, отидете на брега по ръба на картата. Той ще се отвори, зачитайки разстоянието между вас и морето. Просто завивате и вече сте кацнали – вече имате около 25-30 секунди преди другите, за да заграбите всичко хубаво.
 • Задължително си намерете damage trap. Много са полезни в дадени ситуации.
 • Използвайте RPG само за да срутите сгради. Ако стреляте с него по играчи, може да се възползват от ракетата, за да се придвижват и да избягат. Звучи много странно, но е така. Ако не сте го виждали вижте в YouTube. Fortnite Battle Royale е странна игра, не би трябвало това да ви учуди.
 • Научете се да строите бързо това е най-печелившата стратегия в играта!
 • Най-добрата импровизирано построена сграда е: четири стени във формата на стая и между тях стълби. Лесно може да се криете в такава сграда. Лошото е, че лесно се разпознава от другите играчи. Още една добра страна на такава постройка е, че е елементарна и дори някоя от стените да бъде разрушена, докато сте вътре, то тя може да бъде бързо заменена с нова.
 • Винаги имайте материали, независимо какви това е задължително и не е въобще за подценяване.

fortnite battle royale new map

Fortnite Battle Royale Стратегии

– Соло

Натъкнахме се на една интересна, след което много ясно я изпитахме. При нас не проработи, но може на вас да се окаже полезна. Не сме ѝ особени фенове, защото според нас е малко предпазлива, но пък би проработила при някои от вас.

В началото трябва да кацнете в отдалечена точка, за да си подсигурите много, ама много материал. Най-добре е дърво и тухла, защото металът се строи прекалено бавно и тук не върши работа. Показваме ви най-доброто според нас място за целта.

Когато вече имате поне 1000 дървени ресурса и също толкова тухли, можете да започнете да строите стълби, но трябва да изчакате бурята, ако тя не ви е настигнала вече. Построените стълби трябва да остават в бурята, а на ръба между безопасната зона и нея – сте вие. Целта е да стигнете възможно най-високо и винаги да стоите на границата. Когато бурята е близо до края на стесняването, превключете на равна плоча и постройте само едно парче в безопасната зона. Не трябва да имате повече от един построен елемент в нея. Най-добре е само ъгълът на последното парче да е вътре, за да не ви забележат другите играчи.

Повтаряте същото нещо на всяко стесняване на бурята, докато не остане вече само един човек. Не го убивате отгоре и печелите играта. Да, определено не сме фенове на тази стратегия ние обичаме да ни е напрежение и да парашутираме в най-високо населените кътчета на картата, като tilted towers например. Вярно, че повечето пъти, когато отидем там, не успяваме да се класираме дори в топ 20, но е по-забавно.

fortnite battle royale camper sniper

– Дуо

Отново една пасивна стратегия. Най-доброто място да кацнете е около Wailing Woods. Има камион за сладолед с два сандъка, които можете да луутнете. Освен него в близост има две къщи, които са направо рай за екипировка. Докато вие си се екипирате, половината хора ще се избият взаимно. Като започнете оттам, се движете със стесняването на бурята. Хубаво е, ако успеете, да си намерите consumable храст, с който да се придвижвате. Движете се внимателно, като използвате къщите за прикритие. Накрая остават живи десетина души, които ще са в непосредствена близост до вас. Намирате си къща, разположена около средата на кръга. Рушите покрива, престроявате го с метал и убивате хората, които се опитват да се приближат. Няколко пъти спечелихме, използвайки тази стратегия, но и тя не ни е по вкуса. Във Fortnite Battle Royale ние обичаме да се бием с останалите играчи, не да ги избягваме. Затова ви предлагаме още една, за по-агресивен начин на игра.

Отново кацате на горе-долу същото място. Точно зад Wailing Woods има голяма дървена къща, от която можете да се екипирате. Стигате до най-горната ѝ точка, след което започвате да строите нагоре. Когато стигнете до нивото на височина на най-близкия хълм, постройте мост между него и къщата. Разбира се, оградете моста със стени, които можете да модифицирате с цел да им оставите прозорци. Постройте и малка крепост на хълма. Запушете входовете на къщата, за да не може никой да се промъкне зад вас. Ако се окаже, че не сте в безопасната зона, можете да направите същото нещо, но между този и хълма отсреща. След това повтаряте същото нещо с третия и така нататък. Целта на цялата тази операция е да сте нависоко, за да виждате надалеч. От къщата ще си набавите снайпер, с който да елиминирате играчите, преди да са успели да разкрият точното ви местоположение.

fortnite battle royale rpg

Отбор (Squad)

Когато кацнете (препоръчително на покрив), веднага вземете оръжие и започнете да го използвате. Ще има хора, които са все още във въздуха и ще бъдат уязвими. Ако видите, че много хора са се запътили натам, накъдето и вие, всички кацнете в една къща или на едно място, на което да построите такава. Стойте заедно, за да може веднага щом някой е повален, да му помогнете, за да не изгубите играч. Не е препоръчително да се разделяте. Движете се заедно, възможно най-близо един до друг. Избягвайте открити места като полета например. Целта е винаги да имате прикритие, ако ви е нужно. Тук няма толкова стратегия, колкото отборна игра и комуникация. Без тези двете няма смисъл въобще да опитвате.

fortnite batte royale crew

Видове играчи, които да не бъдем във Fortnite

 • Във Fornite battle royale има някои видове играчи, които определено ви препоръчваме да НЕ бъдете. Те дразнят всички, винаги отнасят обиди и винаги биват уведомявани за изпълнени нечисти действия, включващи техния женски родител. Ето ги и тези пет, които ни карат да си изключим конзолата.
 • Огромната база

Това са хората, чийто бази можете да видите от най-далечната точка на картата. Много е нелогично да построите нещо толкова огромно, защото ще използвате всичките си ресурси. Освен това има и огромен шанс безопасната зона да не се падне в базата ви и да трябва да я зарязвате, оставайки без убежище. Тъпо, а?

 • Кирката

Това е човекът, който нарочно каца на покрива на същата сграда, на която и вие, и се опитва да ви убие с началната кирка. Защо го правят? Наоколо има още десет сгради, а ти избра да кацнеш на тази само за да ме биеш с кирка? Веднага се докопвате до оръжие и му пълните главата, преди той да го направи. Простата причина е, че докато вие си губите времето, играейки на Малката Фермерка с кирка, някой ще си намери оръжие и ще ви убие. Дори да убиете пича с кирката, не забравяйте, че на картата има още 98 души.

 • Златотърсачката

Съотборникът, който отваря всички сандъци, взима всичко и не го интересува. Виждате, че има щит на 100%, повалят го на земята и вие, в ролята на добър съотборник, му помагате. След това виждате, че вади сини бурканчета и отново е на 100% броня, докато вие имате 0% и 25% кръв.

 • Буренът

Това е този играч, който през цялата игра стои и чака в храстите. Той има едно или две убийства за цялата игра, не мърда, не строи не прави нищо! Просто минавате, има останали петима играчи, оглеждате се навсякъде и изведнъж виждате дуло на снайпер, излизащо от близкия храст. Разбира се, вече е късно.

 • Играчът „Nah, bruh“

Последният и според нас най-досадният от всички типове играчи във Fortnite Battle Royale. Играете. Вие и съотборникът ви сте убили няколко човека, играта е към края си, с оставащи 10-20 души. Някой ви нокаутира, но съотборникът ви е жив и убива човека. Стоите там на четири крака, очаквайки помощ. Най-накрая съотборникът ви пристига при вас и ви олеква, знаейки, че играта за вас не е свършила. Но има нещо странно вместо да ви помогне, той ви показва танцовите си умения?! В последния момент, преди да умрете, свързвате слушалките си и крещите „Revive me, revive me!“. А отговорът, който получавате? (Celine Dion – heart will go on на бекграунд) „Nah, bruh“.

fortnite battle royale

Това бяха нашите стратегии и хитрини, които научихме за седмица във Fortnite Battle Royale. Надяваме се да сме ви били полезни. А вие какво използвате, за да стигнете до финала? Споделете с нас в коментарите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?