Google Contacts - екран таблет лого гугъл

Google Contacts v2.0 с обновен дизайн и изчистен интерфейс

Излезе версия 2.0 на приложението Google Contacts, което почти не бе променяно през последните години. Сега то е с по-добър дизайн, по-чист UI и някои подобрения в използваемостта за потребителите на Pixel и Nexus.

Сериозни промени са добавени в списъка за контакти, като една от най-приятните е олекотената контактна страница. Предишната версия на приложението използваше голяма снимка, заемаща горната половина на страницата. В сегашната тя е заменена с малък кръг, под който са разположени контактите.

екран с контакти

Благодарение на този ход има повече място за контактни детайли. Ако въведете нов контакт с много адреси и номера, ще скролвате по- малко при отварянето на страницата.

Превключване между профили в Google Contacts 2.0

В старата версия контактите от различни профили се синхронизираха в един профил. Сега е добавен превключвател, подобен на този в Gmail, който улеснява нещата.

екран с контакти

Той се активира с натискане на „иконата Хамбургер“ и ви позволява бърза навигация между различни профили. Това дава възможност за по-добро сортиране, изглед и обработка.

гугъл контакти

Android Police отбелязват, че в Google Contacts са добавени и функции, позволяващи превключване между профили при експорт на данни за контактите.

Ако сте начинаещ с Android ще видите и нов начален екран. Промените за него ще са налични за потребителите на Pixel и Nexus в Google Play. Тези, които не ги ползват, ще трябва да свалят .apk файла и да го инсталират ръчно.

Източник: Firstpost.com

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Веско Тодоров