Spotify

Търсене по текст в Spotify вече е възможно!

Забила ви се е песен в главата, но не можете да я намерите защото не знаете как се казва? Няма проблем! Актуализация на функционалността на търсачката позволява търсене по текст в Spotify! Подобно на Storyline функционалността, за която Ви споменахме преди около година, тази възможност беше отдавна желана и очаквана от потребителите на музикалната платформа.

Разработчик от екипа на Spotify сподели в Twitter за новата функционалност, която ще помогне на много хора, включително и на мен 😊, да намираме онези песни, на които никога не можем да запомним заглавието. С тази актуализация Spotify догонва Apple Music, където търсенето по текст е налично от 2018 г.

https://twitter.com/linafab/status/1313081457326391297

Въпреки, че поста в Twitter споменава наличие на функцията само на iOS и Android, търсачката работи по сходен начин и на компютър.

Търсене в Spotify в Windows 10
Spotify търсене по текст в Windows 10

При търсене в iOS се получават същите резултати с допълнителното пояснение, че са резултат на базата на текста (Lyrics match).

Търсене в spotify в iOS
Търсене в Spotify в iOS

Тази статия ще бъде кратичка, защото реално почти няма какво повече да се каже по темата. Кратичко и ясно. А Вие пробвахте ли въпросната опция в Spotify? Успяхте ли да намерите онази песен, която ви бяга от много време? Елате и споделете с нас в групата ни във Facebook.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Йонков

Технологичен ентусиаст.