YouTube Music

YouTube Music – новата музикална стрийминг услуга

Не сте фенове на Tidal, Spotify или Apple Music? YouTube може да ви зарадва с нова музикална стрийминг услуга, точно като за вас. Екипът на компанията съобщи, че влиза в „бойното поле“ с продукта YouTube Music.

Те наричат най-новото си начинание „нова музикална услуга за стрийминг, създадена с магията на YouTube, която обещава да направи търсенето на музика по-опростено и по-персонализирано от всякога“.

Заедно с пускането на YouTube Music ще бъде налично ново мобилно приложение и съвсем нов десктоп плейър, специално създаден за музика. В допълнение към вече масовата си библиотека от музикални видеоклипове, YouTube Music ще предлага на потребителите си официални версии на милиони песни, хиляди плейлисти и други.

Иновация

Друга функция, която компанията ще предложи, е уникален метод за търсене. Той позволява на потребителите да намерят песни, чието име не знаят, и дори текстовете на песните.

Услугата ще обслужва потребителите по наистина страхотен начин. Началният екран ще се адаптира въз основа на местонахождението на потребителите, историята на слушане и това, което в момента правят. Ако например сте във фитнес залата, YouTube Music ще генерира плейлист, за да ви помогне да получите необходимата мотивация. Ако пък се озовете на летище, услугата ще създаде плейлист, който да ви помогне да се отпуснете.

Звучи гениално. И притеснително, като се има предвид колко хора са обезпокоени към днешна дата от несигурности с приложенията, които ни проследяват.

От този вторник в САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Мексико и Южна Корея вече започва разгръщането на новата музикална услуга на YouTube. Тя ще се разширява усилено и през следващите седмици. Съвсем скоро ще бъде на разположение в Австрия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Норвегия, Русия, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство.

Искате да разберете кога точно услугата YouTube Music ще бъде достъпна във вашата страна? Можете да погледнете тук за повече информация.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.