сериалите тази седмица
The Librarians series, season 4

Сериалите тази седмица (11-17 декември 2017 г.)

Декември е и с наближаващите празници все повече се носи звън на камбанки и дъх на портокали. Коледна украса свети по улиците и по магазините и сгрява душата. Настроение, смях и коледни песни. Телевизионните канали също са с по-празнична програма. За разлика от всичко празнично, сериалите тази седмица са по-фентъзи и криминално насочени, с щипка хумор.

14 декември

The Librarians, Сезон 4

https://www.youtube.com/watch?v=ey4FWen9iQU

IMDB (7,3/10)

Трудно можем да си представим тайна организация, съставена от библиотекари. Но точно за това се разказва в това шоу. Обществената библиотека в Метрополитан съдържа тайна зала, където се пазят опасни артефакти, които не трябва да попадат в грешни ръце. Флин Карсън е библиотекар там и се занимава с разгадаването на мистерии и борбата със свръхестествени сили в продължение на 10 години, но работата започва да му тежи и наемат 4 човека, които да му помагат – Ева Биърд, агентка, бореща се с тероризма; Джейк Стоун, работник от Оклахома, но с IQ 190 и познания в историята на изкуствата; Касандра, млада жена със свръхестествени способности; Есекиел Джоунс, факир в новите технологии и познавач на престъпленията. Надзирател на екипа е Дженкинс, с познания в областта на древните науки. Всички заедно се изправят пред множество неприятели , най-големият от които е „Братството на змията“. В периода 2015-2016 продукцията е в топ 20 за оригинални драма сериали и достигна за изминалия сезон 5,4 милиона зрители.

The Tunnel, Сезон 3

IMDB (7,8/10)

На границата между Англия и Франция е открит мъртъв френски политик. Двете държави изпращат свои агенти, които да разследват случая – Елиз Васерман и Карл Робък. Но шокиращи факти ги карат да работят заедно като екип в преследване на политически сериен убиец, който въвлича детективите в собствения си график. Продукцията е англо-френска, като Бен Ричардс оглавява сценарийния екип.

15 декември

Trollhunters, Сезон 2

IMDB (8,5/10)

В анимационния сериал 15-годишно момче се препъва в магически амулет, който го превръща във воин, с титлата Trollhunters. Той е избран за защитник на троловете, които живеят под човешкия град Аркадия, от онези, които се опитват да нарушат мира. Сериалът е приказка за два фантастични свята, които се сблъскват в една епична сага. В сезон 2 Джим сам влиза в тъмните земи, оставяйки другарите си Тоби и Клер зад себе си. Антон Уелчин, в ролята на Джим Лейк, до последно се снимаше, преди да почине миналата година.

16 декември

Jean-Claude Van Johnson, Сезон 1 Нов

IMDB (8,3/10)

Жан-Клод Ван Дам е глобална сензация за бойни изкуства и филми, който също работи под простия псевдоним  „Джонсън“- като най-добрия в света частен изпълнител под прикритие. Пенсиониран от години, случайно среща своя загубена любов, която го връща в играта. Този път той ще бъде по-смъртоносен от всякога. Вероятно.

***

Ще се радваме да напишете коментар за сериалите тази седмица, които следите. За разлика от тези заглавия, миналата седмица беше с малко по-черни краски- с бивше ченге, което става наемен убиец в Happy!, човек, който се прави на ясновидец, но след една злополука наистина става такъв – Shut Eye, и историческите Knightfall и The Crown.

Ако искате да следите и участвате в дискусиите покрай всеки сериал, присъединете се към нашата фейсбук група КиноЗона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Ихчиева

Катя Ихчиева е всестранна личност. Работи в областта на известяването (SMS, E-mail, Viber), допълнително гради екипи, учи хора на лидерство и придвижва екологични продукти. В свободното си време се занимава с писане, четене, пътувания и гледане на филми.