MythBusters се връщат на малкия екран с нов сезон

MythBusters се връщат на малкия екран с нов сезон

Преди много години, когато все още бях млад студент, семейните вечери бяха традиция – в 8, 8 и нещо, цялото семейство се събираше около малка кръгла маса, за да омете за 30 минути храната. И както всяко едно нормално семейство, в което има студент, ученик и двама работещи родители, за да няма кавги на масата, се пускаше нещо на малкото кухненско телевизорче, което да обира вниманието и да не позволява да се стига до конфликтни теми като „ходи ли днес на лекции“ или „колко изкара на теста по математика“.

И най-честите телевизионни гости бяха „MythBusters“ по Discovery. Те имаха всичко – популярни митове и легенди, наука, даваха поводи за обсъждане, бяха интересни образи, а майка ми редовно подтикваше Джейми да си обръсне мустака.

Самите „MythBusters“ прекараха никак немалко време на екрана – те бяха заедно в продължение на цели 14 сезона. За сравнение, „Приятели“ имаха „само“ 10 сезона.

Но 14 сезона на екран явно не са били достатъчно, понеже „MythBusters“ ще се завърнат отново, този път в ефира на Science Channel, за 20-и сезон. За съжаление, без Адам Савидж или Джейми Хайнеман. Новите лица на ловците на митове ще са Браян Лоуден и Джон Лунг.

Новият сезон ще се състои от 14 епизода и започва на 15 номеври. Ето и какво можем да очакваме в него:

Браян и Джон ще проверят класичкеската кино тропа за забавената реакция – дали е възможно да бъде отсечена главата на някого от „лошите“, зомби или чудовище, толкова бързо и точно, че главата и тялото да останат в една позиция за драматичен ефект. За целта те ще използват меч, задвижван от ракети.

Други митове през сезона ще проверят дали крадец, който е заклещен в комин, може да бъде изстрелян в небето, ако собственикът на дома ползва пропанова камина; възможността да бъде подпален палатков лагер чрез запалка и спален чувал, пълен с пръдни; дали дървосекач може да се самоубие, ако уцели заклещен в дървото куршум с брадвата си, и много други.

Ето и малко кадри от първия епизод, който се задава:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.